Mennyei megyei

2024.03.08. 18:31

Folytatódik a hármas versenyfutás a bajnoki címért

Először játszik idén tétmeccset az Esztergom a megyei foci első osztályában. A figyelem azonban a tabella elején lévő csapatok mérkőzéseire hárul, ugyanis az első és a harmadik helyezett csapat között mindössze két pont a különbség.

A Koppánymonostor (lilában) még odaérhet a dobogós helyek egyikére

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A Koppánymonostor múlt heti, Nyergesújfalun aratott győzelmének köszönhetően összesűrűsödött a „megye egy” élmezőnye. A Nyergesújfalu továbbra is első a tabellán 31 eddig megszerzett pontjával, őket követi 29-29 ponttal a Zsámbék és a Tata csapata. A listavezető ezúttal idegenben lép pályára, az első fordulóban három pontot bezsebelő Almásfüzitő otthonában kell a pontjaik számát gyarapítani, hogy semmiképpen se veszítsék el vezető pozíciójukat a tabella élén a bajnoki címért folyó csatározásokban.

A Zsámbék (zöldben) is harcban van még a bajnoki címért
A Zsámbék (zöldben) is harcban van még a bajnoki címért
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Az aranyéremért folyó csatában a Zsámbékra az esélyeket figyelembe véve könnyebb mérkőzés várhat hazai pályán a Vértessomló ellen. A hazaiak mesterének véleménye szerint hétvégi ellenfelük egy kellemetlen együttes, azonban az ősz elején felettük aratott hétgólos győzelem inkább azt mondatja velünk, hogy nem ez a találkozó szolgáltatja majd a hétvége legnagyobb izgalmait. Egy olyan csapatnak, amelyik a bajnoki címről álmodozik, ezeket a mérkőzéseket mindenképpen hoznia kell.

Hármas versenyfutás a bajnoki címért

A végső győzelemre esélyes triumvirátus harmadik tagja, a Tatai AC meggyőző játékkal hozta el mindhárom pontot a tavaszi első fordulóban Kecskédről, mintegy üzenve a riválisoknak a céljaik elérése érdekében tett erőfeszítéseikről. Az idei évben először játszanak majd hazai pályán a tataiak, akiknek még okozhat kellemetlen perceket a Bábolna gárdája. Előző összecsapásuk ráadásul döntetlennel végződött, Wéber Roland együttesének végig koncentrálnia kell, ha győztesen szeretnék elhagyni a pályát a forduló nyitómérkőzésén.

A Vértesszőlősi SE nagy reményekkel vágott neki a területi első osztály tavaszi fordulóinak, a tél folyamán ugyanis több játékossal megerősítették a keretüket, hogy elmozduljanak az utolsó helyről. Az első mérkőzésükön még nem tudtak villantani, bár szerencsétlenségükre éppen az egyik aranyesélyes csapat ellen kellett pályára lépniük. Nem jelenthető ki, hogy ezúttal sokkal könnyebb dolguk lenne, hiszen a jelenlegi negyedikhez, a dobogóra is esélyes Koppánymonostorhoz látogatnak. A monostoriak ráadásul remek formában vannak, a bajnokság egyik legnagyobb skalpját sikerült begyűjteniük az előző hétvégén a listavezető otthonában aratott fölényes győzelmüknek köszönhetően.

Az Esztergom is bemutatkozik 2024-ben

Az Esztergom csapata az első fordulóban szabadnapos volt, így ők még csak ezen a hétvégén lépnek pályára a több mint három hónapos téli szünet után. Első mérkőzésük nem lesz sétagalopp, a középmezőny tetején elhelyezkedő Kecskédet látják vendégül. A vendégcsapat a múlt héten a jobb erőkből álló tataiaktól szenvedtek vereséget, minden bizonnyal mindent megtesznek majd az idei év első pontjaiért.

A Tát csapata előző mérkőzésüket elveszítette, ők a szintén vereséggel nyitó Lábatlan gárdáját látják vendégül. Az tehát kijelenthető, hogy legalább az egyik együttes megszerzi idei első pontjait.

 

Területi I. osztály, 15. forduló 

Március 9., szombat 15.30

Tatai AC–Bábolnai SE

Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Ismét nagy várakozással tekintünk a hétvégi mérkőzésre, végre hazai pályán is bemutatkozhatunk. Ősszel otthagytunk két pontot Bábolnán, most szeretnénk begyűjteni mind a hármat, ami nagyon nem lesz könnyű. Bíznunk kell magunkban és küzdeni az utolsó percig.

Március 10. vasárnap, 14:30

Zsámbéki Sport Klub–Vértessomló

Bodó László, Zsámbék vezetőedzője: – Nem lesz egyszerű mérkőzés, kellemetlen ellenfélnek tartom a Vértessomló csapatát. Ennek szellemében készültünk egész héten. Szeretnénk majd rájuk erőltetni az akaratunkat, örülnék, ha dominálni tudnánk a találkozón.

Koppánymonostori SE–Vértesszőlősi SE

Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Jót tett a csapatnak a múlt heti győzelem, még ha a játékunk nem is volt teljesen meggyőző, ezen van még mit javítanunk. Jó létszámmal és jó hangulatban tudtunk készülni a héten, reméljük, hogy népes közönség előtt ismét nyerni tudunk.

Almásfüzitői SC–Nyergesújfalu SE

Szalai Gábor, az Almásfüzitő vezetőedzője: – Mint minden héten, most is lesznek hiányzóink sajnos. Ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni a Nyergesújfalu dolgát, hogy értékes pontot, pontokat szerezhessünk. Számítunk szurkolóink támogatására hazai pályán.

DG Tát–Lábatlani ESE 

Kun Imre, a Tát technikai vezetője: – Nem úgy sikerült a tavaszi rajt, ahogy terveztük. Hétvégén szeretnénk javítani és feledtetni a múlt heti eredményt a csapat szimpatizánsaival.

FC Esztergom–Wati Kecskéd KSK

Spóner József, az Esztergom vezetőedzője: – A téli felkészülésünk vegyesen sikerült, hol betegségek, hol sérülések sújtották a keret tagjait, reméljük ezek a tétmeccsek során elkerülnek minket. Két korábbi játékosunk visszatért, ők mindenképpen erősítést jelentenek a csapatnak. A létszám azonban nem változott, mivel két játékosunk a sorozatos sérüléseik miatt befejezték a pályafutásukat. Első mérkőzésünkön, fiatal csapatunkkal szeretnénk jó eredményt elérni rutinosabb ellenfelünkkel szemben. Elsődleges célunk a tavaszra, hogy tovább tudjunk fejlődni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában