Meghasad a szív

2024.02.21. 17:37

Szívszorító történet: élete vége felé szakítják el csapatától az idős bácsit + videó

Hogyan reagálnál, ha szeretett csapatodat több száz kilométerre elköltöztetnék az otthonától, hogy évekig ne láthasd őket? Szívszorító videóban törtek ki az érzelmek egy idős olasz szurkolóból.

Túri Csaba

Szívszorító videóban üzent a klub vezetőinek a Taranto idős szurkolója

Forrás: Taranto FC/Facebook

El tudnánk képzelni, hogy szeretett sportcsapatunk több száz kilométerre a városától játssza a hazai mérkőzéseit? Mit tennénk, ha az NB III.-ban éllovas Opus Tigáz Tatabánya a 367 kilométerre lévő Temesváron fogadná aktuális ellenfelét? Meg tudnánk oldani, ha esztergomiként a 440 kilométerre fekvő Belgrádig kellene elmennie megtekinteni kedvenceinket hazai meccsen? Komáromiként, dorogiként hogyan érintene, ha az ausztriai Linzben játszaná a mérkőzéseit minden egyes alkalommal kedvenc együttesünk? Egy olasz város csapatának szurkolóira most pontosan ez vár, és a klub egyik legidősebb szurkolója szívszorító videóban beszélt az érzéseiről.

Szívszorító videó egy idős szurkolóról
Szívszorító videóban üzent a klub vezetőinek a Taranto idős szurkolója
Forrás: Taranto FC/Facebook

A kérdés lehet költői, hiszen egyértelmű, hogy ennek senki nem örülne, és valószínűleg csak nagyon kevesen, a legelhivatottabbak tudnák úgy alakítani az életüket, hogy utazással együtt teljes napokat, hétvégéket szánjanak rá az életükből egy-egy meccsre. 

Szívszorító történet egy dél-olaszországi városból

Egy dél-olaszországi város labdarúgócsapatával pontosan ez fog történni a jövőben. Az olasz harmadik vonalban (Serie C) szereplő Taranto FC a stadionjuk felújítása miatt volt kénytelen ideiglenes otthon után nézni. Azt nem tudni, hogy miként sikerült kitalálniuk, de végső és állandó megoldásnak a 450 kilométerre található Teramo városában fogják két éven keresztül a hazai találkozóikat rendezni.

A Taranto egyik hűséges szurkolója, egy 85 éves bácsi megható videóban fejtette ki a véleményét. A mérkőzésekre bérlettel rendelkező idős szurkoló szavai szerint őt már csak a csapat mérkőzései tartják életben, ezért üzent a klub vezetőségének is, hogy valamit találjanak ki a kialakult helyzetre.

Nagyon kicsiben egyébként kicsit hasonló a helyzet Komárom-Esztergom vármegyében is, csak röplabdában: itt a Dág KSE játssza a hazai meccseit Esztergomban, mert a szakszövetség kifogásolta a csarnokuk belmagasságát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában