Kék Tigrisek

2024.02.16. 12:04

Sibalin Jakab óvatosságra int, gondot is okozhat az Eger a Bányásznak

A MOL Tatabánya kézilabdacsapatára első ránézésre könnyed siker várhat a hétvégi fordulóban, azonban az Egerrel vívott előző meccsük alapján nem árt óvatosnak lenni.

Petrik József

Az Eger csapatát a figyelmes szakemberek, mint Sibalin Jakab is — Djukics mester jobb keze – meglehetősen felemás együttesnek tartja. A hevesi gárda például egészen másképp játszik a saját pályáján, mint idegenben. Erről a bajnoki eredményei is árulkodnak, hiszen legutóbb a toronymagas esélyesnek számító csurgóiaktól mindössze egy árva góllal kaptak ki. 

A tatabányai és az egri együttest tíz pont és tíz hely választja el a tabellán egymástól. Előzetesen a hazaiak könnyű meccsre számíthatnának, de nem szabad elfelejteni, hogy az "odavágón" mindössze egy góllal sikerült győzniük a Kék Tigriseknek. Ennek megfelelően Sibalin Jakab edző is óvatosságra inti a szurkolókat.

– Az egriek a bennmaradásukért élet-halál harcot vívnak – emelte ki. – Emellett ellenünk nincs vesztenivalójuk. Éppen ezért az első pillanattól kezdve koncentráltan kell kézilabdáznunk, mert az Eger egyébként egy egységes alakulat. És ebben a pontvadászatról elmondható, ha itt valaki lebecsül az ellfenfelét, az könnyen megjárhatja. Mi semmiképp sem akarunk ebbe a cipőbe „lépni”.

Dragan Djukics vezetőedző a hétvégén nem számíthat Josip Pericre és Ancsin Gáborra sérülés miatt, de rajtuk kívül egyelőre még Krakovszki Bence játéka is kérdéses. Ennek ellenére jó a hangulat a csapat háza táján, tudják, hogy a veszprémi meccs már a múlté, ahol csak a véghajrában maradtak alul Európa egyik legjobb csapatával szemben. Szombaton egy új, egy másik találkozó kezdődik, amit meg kell nyerni.

Az összecsapáson Paska Dániel és Vastag Sámuel játékvezetők fújják majd a sípot

Kézilabda NB I., férfi, 16. forduló
MOL Tatabánya KC - Eger
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, szombat: 18 óra 30.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában