Felkészülés

2024.02.24. 19:40

Nem úgy alakult az Opus Tigáz Tatabánya hétvégéje, ahogyan tervezte

Az eredeti tervek szerint az NB3 tavaszi rajtja előtt még két felkészülési mérkőzés várt a csapatra, azonban ez módosult szombatra. Az Opus Tigáz Tatabánya labdarúgócsapata mindenesetre befejezte a felkészülést, ezután már tétmeccsek várnak rá.

Kemma.hu

Előzetesen a tavaszi rajt előtti utolsó hétvégén a Monor és a Zsámbék csapatai ellen mérte volna fel Gyürki Gergely, hogy az Opus Tigáz Tatabánya mennyire áll készen a bajnoki folytatásra. A klub közösségi felületén megjelent beszámoló szerint Kiprich Dávid, Soltész Barnabás és Klausz Ádám sérülés, Szalánszki Gergő pedig betegség miatt nem voltak bevethető állapotban. Ehhez jött még a Monor elleni edzőmeccs 9. percében Krupánszki Balázs vállsérülése, ami miatt le kellett cserélni őt. Annyi sérült jött össze, hogy a délutánra tervezett Zsámbék elleni találkozóra végül a felnőttek helyett csak a TSC utánpótláskorú játékosai futottak ki a gyepre.

Gyürki Gergelyék döntetlennel hangoltak az NBIII. tavaszi rajtjára
Gyürki Gergelyék döntetlennel hangoltak az NBIII. tavaszi rajtjára (Opus Tigáz Tatabánya - Monor 1-1)
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24  Óra

A beszámoló alapján az NBIII. Dél-Keleti csoportjának élmezőnyéhez tartozó együttes ellen élesen kezdtek a tatabányaiak, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. Az első félidő hajrájához közeledve aztán megtört a jég, és Szeglegeti Gergő találatával vezetéshez jutott a Bányász. 

Folytatódik a harc az aranyéremért az Opus Tigáz Tatabányánál

A folytatásban továbbra is uralta a játékot a hazai együttes, de a második félidőben már a Monor is életjeleket mutatott. Ahogyan az pedig lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és a vendégcsapat az utolsó másodpercekben egalizálta az eredményt. Olyannyira az utolsó pillanatokról beszélünk, hogy a játékvezető a középkezdésre már nem is hagyott időt. 

Ezzel a döntetlennel az Opus Tigáz Tatabánya lejátszotta a téli felkészülés utolsó edzőmeccsét is. A következő héten a kiesőjelölt Budaörs csapata ellen a Grosics Gyula Stadionban már három pont lesz a tét.

Gyürki Gergely vezetőedző: — Az első félidő zömében jól játszott a csapat. A második játékrészben nem tudtuk megfelelően frissíteni az együttest, ezért igazságos döntetlen született. Remélem, minél hamarabb kiegészül a csapat és megfelelő létszámmal tudunk készülni az első bajnoki mérkőzésre.

Felkészülési mérkőzés 
Opus Tigáz Tatabánya - Monori SE 1-1 (1-0)
Opus Tigáz Tatabánya: Lóth - Buna, Krupánszki (Katona), Székely, Forró - Molnár T., Kovács I., Letenyei, Szegleti, Szegő - Kocsis
2. félidő: Lóth - Buna, Székely, Forró, Katona - Molnár T., Kovács I. (Hadobás), Letenyei l, Szegleti, Szegő - Árvai

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában