Labdarúgás

2024.02.09. 17:42

Megvan, milyen szerepkörben fog dolgozni Dragóner Attila az Opus Tigáz Tatabányánál

Az Opus Tigáz Tatabánya hivatalos bejelentése óta először szólalt meg az egykori kiváló labdarúgó, Dragóner Attila, aki most a Bányász csapatánál megvalósítandó célokról, tervekről beszélt.

Kemma.hu

Dragóner Attila fejlesztési igazgatóként fog dolgozni Tatabányán

Forrás: Facebook/OPUS TIGÁZ Tatabánya

Ahogyan arról már beszámoltunk, Dragóner Attila személyében igazi nagyágyúval erősített a másodosztályú bajnokságot megcélzó Opus Tigáz Tatabánya csapata. A korábbi sokszoros válogatott labdarúgó a híresztelések ellenére nem sportigazgatóként fog tevékenykedni a vármegyeszékhelyen, hanem fejlesztési igazgatóként. A tatabányai labdarúgócsapat a Facebook-oldalán közölt interjút a legutóbb Zalaegerszegen dolgozó szakemberrel.

Az interjúban az egykori kiváló hátvéd felidézte aktív pályafutásának utolsó meccsét, amikor a Ferencváros csapatkapitányaként a Pápa ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen az utolsó előtti percben az ő góljával állította be a végeredményt az Üllői úti alakulat. A mai napig tisztán emlékszik a 13 évvel ezelőtti búcsújára.

Felejthetetlen emlék, örök élmény, mint ahogyan az is, hogy a Ferencváros labdarúgója lehettem

– idézte fel Dragóner, aki aktív pályafutása befejeztével is maradt a zöld-fehéreknél, ahol öt éven keresztül az utánpótlásban dolgozott. Az U19-es csapatban például a tatabányaiak jelenlegi edzőjét, Gyürki Gergelyt is edzette, szóval nem lesz neki ismeretlen a közeg.

A magyar rekordbajnok együttestől Dragóner Attila útja Soroksárra vezetett, ahol ügyvezetőként dolgozott, majd ezután következett szakvezetői pályafutásának eddigi legmagasabb lépcsőfoka, az első osztályú Zalaegerszeg sportigazgatói székének a betöltése. A Zala vármegyeiekkel ugyan megnyerték a Magyar Kupát, de Dragóner még a döntő előtt távozott az együttestől.

Az egykori gólerős védő elárulta, hogy a zalaegerszegi kaland után már a nyár folyamán megkereste őt Sámuel Botond. A Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke elmondása szerint komoly benyomást keltett benne.

Láttam, hogy Tatabányán egyre komolyabbak a labdarúgással kapcsolatos szándékok, és Sámuel Botond személye is meggyőzött. Elsősorban az ő hatására döntöttem úgy, hogy szerepet vállalhatok a tatabányai labdarúgás újbóli felemelkedésében

– mesélte Dragóner, aki a csapattal kapcsolatban elárulta: találkozott már a keret tagjaival, Gyürki Gergellyel pedig régi ismerősként találkozott újra. Egykori tanítványának azóta is figyelemmel kísérte az útját.

– A ma lefolytatott beszélgetésünkben még jobban látom, milyen alázat, milyen tisztelet van Gergelyben a labdarúgás, a közösség iránt. Az elmúlt másfél évben rengeteg energiát tett bele a munkába a csapattal együtt, és ez a munka egyszer meg fog térülni – fogalmazott az NBIII-as csapat vezetőedzőjéről.

– Egy jól működő szervezetet kell felépíteni az alapoktól. Ez olyan, mint amikor az épülő házba bele kell illeszteni a téglákat a megfelelő helyre, a megfelelő időben. Fontos, hogy az utánpótlás és a felnőtt csapat között legyen átjárhatóság. A jelenlegi keret alkalmas a célok eléréséhez – tért rá a csapattal kapcsolatos tervekre, hozzátéve:

Egy jól működő szervezetet kell felépíteni az alapoktól. Ez olyan, mint amikor az épülő házba bele kell illeszteni a téglákat a megfelelő helyre, a megfelelő időben. Fontos, hogy az utánpótlás és a felnőtt csapat között legyen átjárhatóság. A jelenlegi keret alkalmas a célok eléréséhez.

– Az első, hogy tatabányai labdarúgás DNS-éhez alkalmazkodva kialakítsuk, folytassuk a tradicionális helyi futball filozófiát a felnőtteknél és az utánpótlásban. A klubnak megvan a célja: az NB II-be való feljutás, amiben én is hiszek – zárta gondolatait Dragóner Attila, immár az Opus Tigáz Tatabánya fejlesztési igazgatójaként.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában