Felemás hétvége

2024.02.25. 19:48

Egy sima győzelem itt, egy sima vereség ott női kézilabdacsapataink hétvégi mérlege

Teljesen ellenkező eredményekkel léptek pályára a vármegye női kézilabdacsapatai hétvégén az NB1/B-ben. A Vitézek simán győztek, miközben a Komárom sajnos ugyanilyen simán szenvedett vereséget.

Túri Csaba

Elek Gábor ismét büszke lehet a csapatára

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik/Viszló Balázs

Az Esztergomi Vitézeket ezúttal Budapestre hívta a sorsolás, ahol a Tempo KSE ellen igyekeztek folytatni a remek szériájukat. Az előzetes esélyek Elek Gáborék mellett szóltak, ennek megfelelően szálltak harcba a vitéz lányok. 

Mlinkó Zsófia, a Vitézek új játékosa öt gólt szerzett a debütáló meccsén
Mlinkó Zsófia, a Vitézek új játékosa öt gólt szerzett a debütáló meccsén
Forrás: Facebook/Esztergomi Vitézek

Az első támadások után még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de nem kellett sokat várni az olló nyílására. Az esztergomiak a tizedik percre már öt gól előnyt dolgoztak ki, ami a félidő felénél egészen nyolc gólig duzzadt. Innentől kezdve a hazai csapatnak már csak momentumai voltak, egy percig sem forgott veszélyben a Vitézek győzelme, akik a végén tíz góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. A győzelmen felül további örömhír, hogy a Vitézek csapatában bemutatkozott a héten bemutatott új igazolás. Mlinkó Zsófia pedig úgy gondolta, hogy kezdésnek nem lehet rossz öt gólt szerezni.

A KVSE lányai teljesen ellentétes meccset játszottak a ferencvárosiakkal. A félidőbeli három gólos vendég vezetés még semmi jelét nem mutatta annak, hogy itt bármelyik fél könnyedén maga alá gyűrné a másikat, azonban a második játékrész közepén a zöld-fehérek őrült rohanásával nem tudtak mit kezdeni a komáromiak. A vége sajnos egy csúfos vereség lett, tizenegy gólnyi különbség alakult ki a végére a két együttes között. Az eredmény azért is meglepő, mert a tabellán a mérkőzés előtt a Komárom a negyedik, miközben a Ferencváros U19 egy pozícióval mögöttük állt.

Női kézilabda NB1/B, 19. forduló
Tempo KSE - Esztergomi Vitézek 23-33 (11-17)
Esztergomi Vitézek: Herczeg (kapus), Hajtai 6, Mlinkó 5 (1), Szucsánszki 4, Majoros 3, Takács 1, Horváth 5, cserék: Merő, Berkesi (kapusok) Albert, Ábrahám 5, Pap (2), Varga 2, Tomasek , Farkas, Százvai.
Komárom VSE - Ferencváros U19 27-38 (13-16)
Komárom VSE: Orbán, Nagy É., (kapusok), Bízik 3, Ács 2, Gál 3, Rnic, Világos 1, Takács 1, Szabó-Kovacsicz, Wutschi 1, Gengeliczky 8, Nagy L. 2, Lukovics 2 (2), Temes, Balogh 4

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában