Kemma.hu videó

2024.02.29. 20:34

Dragóner Attila: a Bányász olyan, mint egy szép ház, aminek a tégláit együtt fogjuk rakosgatni +fotók, videó

Az NBIII. Észak-Nyugati csoportjában listavezető Opus Tigáz Tatabánya szurkolói ankétot tartott a hétvégi első tavaszi bajnoki forduló előtt. A Bányász szurkolói először találkozhattak Dragóner Attilával, aki a télen csatlakozott a csapat szakmai stábjához.

Túri Csaba

Dragóner Attila szerint téved, aki úgy gondolja, sétagalopp lesz a következő három hónap

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az Opus Tigáz Tatabánya körüli változásokról és a jövőbeni tervekről Sámuel Botond ügyvezető-elnök, Dragóner Attila fejlesztési vezető és Gyürki Gergely vezetőedző tájékoztatták a jelenlévőket. Amit mind a hárman hangsúlyoztak: egyértelmű és kimondott cél a magasabb osztályba való lépés.

Jó hangulatú fórumon találkozhattak először Dragóner Attilával a tatabányai szurkolók
Jó hangulatú fórumon találkozhattak először Dragóner Attilával a tatabányai szurkolók
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Sámuel Botond első mondatával rá is tért a lényegre: a csapatnak egyetlen célja a tavaszi szezonra, hogy kiharcolják az NBII.-be való feljutást. Elmondta, hogy ez természetesen nem lesz könnyű feladat, mivel nem elég csak megnyerni a bajnokságot, de utána még egy osztályozót is meg kell nyerni egy oda-vissza vágós küzdelemben. Kiemelte, hogy Tatabánya tradicionálisan labdarúgóváros, ezért a település mindenképpen megérdemli, hogy magasabb osztályban szerepeljenek. A tél legnagyobb igazolásának egyértelműen Dragóner Attilát tartja, aki szerinte segíthet hozzájárulni a csapat céljainak eléréséhez.

Dragóner a Fradihoz hasonló építkezést látja célravezetőnek

Az egykori válogatott labdarúgó át is vette a szót, aki egy személyes élménnyel indította székfoglaló beszédét. Elmondta, hogy gyerekként megvolt neki a Tatabánya gombfoci csapata, Kiprich Józseffel, Vincze Piluval, ezért óriási megtiszteltetés neki, hogy ilyen legendás elődök ő is hozzátehet valamit a tatabányai labdarúgás életéhez. Imponált neki, hogy a klubelnök kifejezetten őt szerette volna erre a pozícióra, nem pedig "valakit", ezért nem is gondolkozott sokáig. A klubra térve kiemelte, hogy az ő filozófiájában a csapatot csak olyanok alkothatják, akiknek nem a személy, hanem a klub az első. Az ő futballal kapcsolatos felfogásához elmondása szerint tökéletesen passzol Gyürki Gergely vezetőedző mentalitása, akit már kissrác kora óta ismer, még a Ferencváros utánpótlásából. Ő azt látja, hogy a játékosok is bíznak a mesterükben, van hitük felé.

Dragóner a játékosoknak üzenve elmondta, senkinek nincsen megtiltva, hogy a kötelező edzések után még kint maradjanak a pályán gyakorolni, szerinte ugyanis az ilyen hozzáállás a csapatot is segíti a magasabb célok elérésében. A klubot egy szép házhoz hasonlította, amiből ha hiányzik néhány tégla, akkor azokat megfelelően kell pótolni, mert csak így állhat stabil lábakon. Az építkezésnél maradva korábbi csapatát, a Ferencvárost hozta fel példaként. A magyar rekordbajnok is hosszú évek tervezési folyamata és építkezése után tudott eljutni oda, ahol jelenleg is tart. Ugyanígy gondolkodik, hasonlóan szeretné feljebb segíteni a Bányászt, oda, ahová szerinte is tartozik. Elmondta, ő azért érkezett, hogy segítsen elérni a játékosoknak az álmaik elérésében, akik eddig nagyon jó benyomást keltettek benne. Hangsúlyozta még, hogy nem csak a sikerekben kell együtt lenniük, hanem az esetleges kudarcokban is. Mert a sikernek mindig van gazdája, de a kudarcokon csak együttes erővel tudnak átlépni.

Egyelőre nem gondolkoznak új stadion építésében

Gyürki Gergely vezetőedző bemutatta a téli szezon két új igazolását: az NB1-et is megjárt Buna Gábor Győrből, míg Dala Samu a Budafok csapatától igazolt a nagy terveket szövögető Bányászhoz. Velük kapcsolatban is elmondta, hogy egy átigazolásnál fontos szempont a helyi kötődés, ami Dala esetében egyértelmű, ezen kívül a játékosok sporthoz való hozzáállása, ami mindkettejük esetében meggyőző volt. Másfél éve, amióta ő az edző, mentalitás tekintetében nagyon erősek, ennek is köszönhetően tudtak hozni olyan meccseket, melyeket más hozzáállással nem tudtak volna. A téli felkészülésről elárulta, hogy különösen hosszú volt, de keményen dolgoztak, és már az első fordulóban a Budaörs ellen szeretnék learatni az elvégzett munka gyümölcsét. Ő maga mindig csak a következő mérkőzésben gondolkozik, szerinte csak gíy lehet hosszú távon előrébb jutni.

Gyürki Gergely viszontlátja a saját mentalitását a pályán
Gyürki Gergely viszontlátja a saját mentalitását a pályán
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Újságírói kérdésre Sámuel Botond még elárulta, hogy hosszú távon gondolkoznak, nem csak a következő fél évben. A támogatók már biztosították a klubot, ha sikerül a hőn áhított feljutás, akkor a szponzorációt is feljebb fogják emelni, hogy a klubnak véletlenül se legyenek anyagi gondjaik az osztálylépést követően. Másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár szeret álmodozni, még nem gondolkodnak egy új stadion építésében. A Grosics Gyula Stadion jelenleg ki tudja szolgálni az összes korosztályt, és ez az infrastruktúra még az NBII-ben is megfelelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában