Összefogás Kupa

2024.01.15. 19:55

Színészek és öregfiúk is rúgták a bőrt a jótékonyság jegyében Tatabányán

Közel 300 fő látogatott el az Összefogás Kupára a hétvégén. A jótékonysági futballesemény keretein belül tíz családnak tudtak segíteni és a tatabányai súlyemelőről, Földi Imréről is megemlékeztek.

Zetovics Márió

Az Összefogás Kupán több mérkőzést is rendeztek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Mint arról beszámoltunk, az Összefogás Tatabányáért Egyesület idén is megrendezte az Összefogás Kupát január 13-án szombaton a Földi Imre Sportcsarnokban, ahová közel 300 fő látogatott el. A rendezvénynek jótékonysági célja volt: tíz család számára adtak át 100-100 ezer forintot. A program keretein belül megemlékeztek a tatabányai, 2007-ben elhunyt Földi Imréről, aki az 1972-es olimpiai bajnoki címe mellett rengeteg kiváló olimpiai és egyéb bajnoki cím tulajdonosa. Visszavonulása után 1988-ig a Tatabányai Bányász súlyemelő szakosztályának edzője volt. 2016-ban Prima Primissima díjat kapott, amellyel olyan embereket jutalmaznak meg, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, s teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára. 

A nap programja főképp a teremfoci volt, így reggel 9 órától a tatabányai gyárak és cégek, az AGC, T-Szol, Erőmű, Benckiser és Bridgestone csapatai mérkőztek meg kezdésként. A teremtornán az első helyezést a AGC csapata tudta megszerezni a dobogó másik két fokát pedig a Bridgestone csapata és a Benckiser csapata foglalhatta el. 
A reggeli teremtornát az utánpótlás-mérkőzések követték, ahol a fiatal futballtehetségek is megmutathatták képességeiket a nézők előtt. A Bányász utánpótláscsapatainak meccsét az U14-es csapat nyerte. 

A mérkőzések után átadott Földi Imre-ereklyéket egy vitrinbe helyezték, amelyet a sportcsarnok első emeletén helyezték. A néhai Schmidt Csaba, egykori tatabányai polgármester javaslatára kezdtek neki az emlékhely kialakításának. 

– Csaba egyik utolsó kívánsága volt, hogy őrizzük tovább olimpiai bajnokunk, Földi Imre emlékét. Ezért is hoztuk létre ezt a vitrint itt, a csarnok aulájában. Az üvegezett szekrényben Imre olimpiai melegítője és olimpiai meze mellett emlékezetes fotókat helyeztünk el. A projekt megvalósításában nagy segítségünkre volt Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke, valamint Gál Csaba és Vejtey Miklós önkormányzati képviselők, Batár Erik és Bujtor Éva, az Összefogás Tatabányáért Egyesület elnöke és koordinátora, és Molnár József, a TSC sajtókoordinátora. – mondta el dr. Dombi Péter, aki többek között a bútort is átadta. 

– Nagyon jó és megható érzés, hogy gondolnak rá, de nehéz egyben, mert mindig elsírom magam – árulta el Földi Csilla, reflektálva a megemlékezésre. – Nagyon nehezek a napjaim, heteim, mióta nincs közöttünk otthon a családban. Nekem nem csak az apukám volt, hanem minden, mindenben segített nekem az edzéseken, a magánéletemben, csak azt tudom mondani, hogy nagyon nagy hiányérzet van a lakásban, amióta ő nincs közöttünk. Anyukámmal együtt még a mai napig nagyon sokat sírunk emiatt – emlékezett vissza édesapjára és edzőjére Földi Csilla. 

A nap folytatásában a Lombard FC Tatabánya, a Budapesti Honvéd, a Színészek és a Művészek válogatottjai szerepeltek. A mérkőzéseket egy perc néma csönd, tiszteletadás után kezdték meg. A gálamérkőzésen végül a Magyar művészválogatott zsebelhette be az aranyérmet, őket követte a Budapesti Honvéd csapata és a harmadik helyen pedig a Magyar színészválogatott állt a nap végén. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában