Röplabda

2024.01.07. 15:37

Győzelemmel biztosította be pozícióját a TRSE +fotók

A január 6-án lezajlott mérközést a TRSE NBII-es csapata sikerrel zárta az Árpád gimnáziumban.

Zetovics Márió

A TRSE kihozta a maximumot az év első meccséből

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A listavezető tatabányai lányok a tabella második helyén állomásozó Haladás VSE-t fogadta, és végül 3:2 arányban nyertek is. Ezzel a győzelemmel biztosították a tabella első helyét már az első meccsen.

Ahogy az a klub oldalán is olvasható, az első szettet a szombathelyiek nyerték. A második szettben a tatabányai csapat bizonyult jobbnak. Ezt a játszmát végül a tatabányai csapat tudta megnyerni. A harmadik játékrészben ismét nehezebb tudott kezdeni a csapat és végül el is veszítették a szettet. A negyedik játékrészben a két csapat fej-fej mellett haladva gyűjtötte a pontokat, majd döntetlennel záródott a kör. Az utolsó játékban a hazaiak tudták elhozni a győzelmet a vendég Haladás csapatával szemben ezzel sikerült megnyerniük az szezon első bajnoki mérkőzését.

TRSE – Haladás VSE 3:2 (17:25, 25:13, 17:25, 26:24, 15:9)
TRSE: Torma 4, Nagy 1, Balabás 14, Kovács 7, Csutorás 7, Horváth 8. Cserék: Keszthelyi, Szabó (liberó), Kárpáti 2, Kocsis 6, Borbély 5, Velő 11, Szakács 2, Nagy-Győri.

– Próbáltam segíteni a csapatot. Sok hullámvölgyünk volt, de nagyon örülök neki, hogy mindegyikből kijöttünk és győztesen hagytuk el a pályát. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok meglepetést okozhat nekem ez a mérkőzés. Amikor 2:2-nél sikerült egyenlítenünk, szerintem a Haladás fejben szétesett. Nagyon örülök, hogy nálunk a lelkesedésünk és a figyelmünk is megmaradt. – értékelte a meccset Velő Diána, aki huszonnyolcszor nyitott a meccs folyamán.

Szabados István vezetőedző szerint van még hova fejlődni a csapatnak, de büszke az eddigi teljesítményükre.
– A lányoknak a végén azt mondtam, hogy ha egy szóval kellene összefoglalnom a mai napot, akkor annyit mondanék: elkezdtük. Nehezen indult az év, nagyon sok a betegünk és vannak sérültjeink is. Tudtuk, hogy ez egy jó mérkőzés lehet. Sajnálom, hogy az évnek ebben az időszakában játszottuk, hiszen a hosszú kihagyás rányomta a bélyegét a mérkőzés hangulatára, a teljesítményünkre, a játékunkra is. Nehéz volt visszapörgetni a lányokat. Annak azonban nagyon örülök, hogy a motivációval nem volt gond. A befejezésekkel ismét akadtak problémák, ezen még csiszolnunk kell. Szerencsére van időnk a rájátszásig, bízom benne, hogy addigra összeáll a játékunk – olvasható a klub honlapján.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában