Megyei foci

2024.01.05. 07:35

Ez volt a sport 2023-ban: júliusban a focipályákra figyeltek a drukkerek

Sportos visszatekintőnkben ezúttal 2023 júliusát elevenítjük fel.

Kemma.hu

A Gesztes (narancssárgában) nem indul, Felsőgallán viszont lesz csapat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Miután az MLSZ Komárom-Esztergom vármegyei igazgatósága lezárta a nevezéseket a vármegyei bajnokságokra, kiderült, hogy melyik csapat hol indul majd a 2023/24-es szezonban. A megyei első osztályban nem volt nagy változás, hiszen a Környe kiesett, a Lábatlan feljutott, és az NB III.-ból visszatért a Zsámbéki SK, így végül itt 13 csapat fog készülhetett egymás ellen. A 16 csapatos másodosztályba feljutott a Lábatlan, kiesett a Császár-Ete, míg a harmadosztályból a Tardosi FC és a Vértesi Erőmű (avagy Tatabányai Vasas) lépett fel - utóbbi nem bajnokként. A déli csoportból nem jött fel senki. 

A harmadosztályban voltak szokás szerint a legnagyobb változások: a bajnokságot nyerő Császár-Ete II. külön folytatja, így lesz Császáron és Etén is külön focicsapat. Visszatér a Héreg, a Kocs és a Felsőgalla is, viszont nem lesz focicsapat Szárligeten, Bajnán és Várgesztesen sem. Így összesen 24 csapat várhatta a bajnokság indulását.

M1: Almásfüzitői SC, Bábolna SE, DG Tát SE, FC Esztergom, Wati-Kecskéd KSK, Koppánymonostori SE, Lábatlani ESe, Nyergesújfalu SE, Sárisápi BSE, Tatai AC, Vértessomlói KSK, Vértesszőlősi SE, Zsámbéki SK.

M2: Ácsi Kinizsi SC, Ászári KSE, Baj KSE, Bakonysárkányi SE, Csolnoki SZSE, Dunaszentmiklósi SE, Gyermely-Szomor LE, Kisbéri SSE, Környe SE, Mocsa KSE, Nagyigmándi KSK, Piliscsévi SE, Tardosi FC, Tokod SE, Vértesi Erőmű SE, Zsámbéki SK II.

M3: Annavölgyi BSE, Bajóti Szikra SE, Bakonyszombathely KSE, Banai KSK, Bársonyosi SK, Bokod FCE, Császári SE, Csémi SE, Dad SE, D.M.A.C. Dunaalmás, Etei SE, Héregi FKE, Kocs KSE, Naszály SE, Oroszlányi SZE, Pilismarót SC, Réde KSE, Süttői SC, Szákszendi SE, Széchenyi TSE, Szomódi SE, Tárkány SE, Tokodaltárói Bányász AC, Vértestolnai TE.

További sporthírek 2023 júliusából:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában