Kosárlabda

2024.01.17. 15:07

Belekóstolhatnak az igazi kosárlabdába az oroszlányi fiatalok Amerikában

Az MVM- OSE Lions utánpótlás csapata utazhatott az Egyesült Államokba, a kinti kosárlabda kultúra és edzés miatt.

Zetovics Márió

Január 14-én vasárnap 01:30-kor útnak indult az MVM-OSE Lions U14-es utánpótlás csapata az Egyesült Államokba. A harminckét főből álló delegáció huszonhárom játékosból, nyolc kísérőszülőből és egy edzőből áll. Gurszky Gergő, az U14 és U16-os csapatok vezetőedzője mesélt az utazásról.
Elmondása szerint Közép-Floridába utazott a csapat, azon belül is Daytona Beach-ba, ide Orlandón keresztül jutottak el. Végállomásuk a DMI akadémia lesz. –Az utunk célja, hogy a gyerekek egy örök emléket kaphassanak. Szakmailag pedig az a célunk, hogy megismerkedjenek az amerikai kosárlabda kultúrával – mondta az edző az útról.

–Az útnak lesz egy olyan része is, amikor egy kicsit felfedezzük Amerikát, ugyanis két gyerek kivételével még sosem voltak kint. Azt szeretném elérni, hogy amikor hazajönnek, úgy érezhessék, hogy nagyon sokat tudtak elhozni útravalónak. Az edző hozzátette, hogy rengeteget készültek az útra, a játékosok pedig maximálisan helyt tudtak állni, úgy is, hogy mellette számos fontos mérkőzést kellett lejátszania – tette hozzá az edző.

–Amerikában a kosárbabdal kultúrának különleges szerepe van és a hozzáállás is teljesen más. Kint mindenáron győzni akarnak, ez az amit el lehet lesni - tette hozzá a tréner. – Nekem már volt szerencsém megtapasztalni a kinti kosárlabdát. Ég és föld a különbség az amerikai kosárlabda és az európai, vagyis méginkább a magyar kultúrához képest. Ezt szeretnénk a fiatalok megmutatni. – mondta Gurszky Gergő.

Az MVM-OSE Lions utánpótlás csapata Amerikába utazott a kultúráért és a fejlődés lehetőségéért.
Az MVM-OSE Lions utánpótlás csapata Amerikába utazott a kultúráért és a fejlődés lehetőségéért. 
Forrás: Instagram/MVM OSE Lions


Az utánpótlás csapat az utolsó edzésükön már nagyon várta, hogy elindulhassanak és így az edzésen is ezt a hangulatot lehetett érzékelni. A csapat összesen tíz napot tölt Amerikában. Edzőmeccsekkel, edzésekkel és rengeteg csapatépítéssel tervezik eltölteni a tíz napot. Biztosak abban is, hogy a fiatal tehetségek élményekkel feltöltődve térhetnek vissza a tengeren túlról - ahogy az MVM-OSE Lions Instagram oldalán is olvashatjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában