Sportlövészet

2024.01.10. 17:58

Bajos Gitta és Vas Péter sem mondott le az olimpiai kvótáról

A komáromi sportlövőkre nagy kihívások várnak a következő időszakban. Pekler Zalán már olimpiai kvótát szerzett, mellette Bajos Gitta is gőzerővel készül a február végi győri légfegyveres Európa-bajnokságra. Vas Péter sem mondott le az ötkarikás játékokon való szereplésről.

Körtvélyfáy Dina

A Honvéd 75-kupa vasárnapi női összetett győztese, Bajos Gitta a felkészülésről elárulta: szombaton Szlovéniában, majd jövő héten az egyiptomi világkupán is indul, ezt követően pedig edzőtáborokban készül a győri Eb-re. Kvótaszerzési esélyeivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy bármi megtörténhet és már álmodozott arról, hogy akár ott lehet Párizsban az olimpián.

– Nagyon pozitív vagyok ebből a szempontból és nagyon sokat edzek azért, hogy ez sikerüljön. Majd meglátjuk, hogy az a nap az enyém lesz-e, vagy sem – mondta az EVSE versenyzője az MTI-nek.

Vas Péter ugyan a győri Eb-n nem lesz ott, de még nem mondott le az ötkarikás szereplésről.

– Lesz egy 50 méteres Európa-bajnokság, ahol még lehet olimpiai kvótát szerezni, így innentől kezdve megpróbálom 50 méteren odatenni magam az edzéseken, aztán majd meglátjuk. Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de ha meg tudom lőni azokat a számokat, amiket edzésen is meg szoktam, akkor ott lehetek a csapatban, onnantól kezdve pedig már csak az aznapi formától függ, hol végzek – nyilatkozta Vas.

Kissné Oroszi Edit, a légpuskások szakágvezetője sok-sok éremben és jó helyezésben bízik a február 27-én Győrben rajtoló olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában