Párbajtőr

2024.01.06. 13:04

A tatai Keresztes Ádámmal lett harmadik a csapat a világkupán

Bronzérem került a magyar vívók nyakába az udinei junior párbajtőr világkupán. A csapatot a tatai Keresztes Ádám is erősítette.

Körtvélyfáy Dina

A bronzérmes junior férfi párbajtőrcsapat

Forrás: Hunfencing

Fotó: AUGUSTO BIZZI

A világkupa első napján, az egyéni versenyeken az hölgyek szerepeltek jobban, a tatabányai Salamon Réka élete legjobb eredményét érte el, aranyérmes lett. A csapatversenyen azonban a fiúk értek el szebb eredményt.

Ahogy a hunfencing.hu is írja, az Antal Máté, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos, Somody Soma összeállítású válogatott magabiztosan jutott el az elődöntőig. Tajpej legyőzése kötelező feladatnak számított, majd az ukránok ellen is sikerült nyerni. Az olaszokkal nem bírt a magyar csapat, de a harmadik helyért egy tussal jobbnak bizonyultak a svájciaknál.

A női csapatban szintén helyet kapott az egyéniben aranyérmes Salamon Réka, aki Wimmer Dorinával, Gachályi Grétával és Nagy Blankával együtt az ötödik helyen zárta a napot. A nyolc közé jutáshoz magabiztosan győzték le a görögöket, majd a ukránokkal kerültek szembe. Bár a lányok szinte végig uralták a meccset, az utolsó asszóban az ellenfél fordított és egy tussal győzni tudott. A magyar csapat a továbbiakban Németországot, majd Svájcot is legyőzte, így az ötödik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában