Kosárlabda

2023.12.02. 05:00

Pécsen lép pályára Lions

Mindkét csapat győzelemmel hangolt az egymás elleni összecsapásra.

Kun Attila

Gholstonék ezúttal sem számíthatnak könnyű meccsre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 10. forduló 

NKA Universitas Pécs–MVM-OSE Lions 

Pécs, szombat, 19 óra.

 Az MVM-OSE az előző fordulóban hazai pályán legyőzte a Körmendet (87–76), lezárva ezzel négy mérkőzésből álló vereségsorozatát. A Lions ezzel a sikerrel a kilencedik helyre jött előre a tabellán. A pécsi csapat újoncként eddig remekül szerepel: előző két mérkőzését megnyerte (legutóbb 97–90-re győzött Szegeden) és az Oroszlányhoz hasonlóan 4-5-ös mérleggel – éppen a Lions mögött – a 10. helyen áll. A pécsiek a saját nevelésű játékosaik mellett elsősorban négy, az élvonalban eddig kitűnően teljesítő bosnyák idegenlégiósukra támaszodnak. 

– Agresszív játékstílusra kell készülnünk és nem szabad abba a csapdába esnünk, hogy ellenfelünk túlságosan elhamarkodott döntéshozatalra kényszerítsen bennünket. A játékosok hiányára való tekintettel jól kell tudnunk gazdálkodni az energiánkkal – nyilatkozta Simon Petrov, az MVM-OSE Lions vezetőedzője, utalva arra is, hogy a Körmend ellen sérülés miatt Illés Máté és Werner Viktor is hiányzott a csapatból. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában