Tenisz

2023.12.08. 11:30

Jövő év elején ismét sztársportolók lepik el Tatabányát

Tatabányán fogadja a németeket a magyar férfi teniszválogatott a Davis-kupa februári selejtezőjében. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Nagy Zoltán kapitány együttese február 2-án és 3-án lép pályára.

Herczeg István

Idén februárban is a Multifunkcionális Sportcsarnok adott otthont a selejtezőnek, akkor a magyarok 3-2-re kikaptak a francia csapattól. Ezért szeptemberben osztályozóra kényszerültek, melynek során a Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Füle Mátyás összeállítású nemzeti csapat 4-0-ra verte a törököket Keszthelyen. 

Németország és Magyarország 1936-ban csapott össze először a Davis-kupában, Düsseldorfban. A németek összesítésben 4-2-re vezetnek, a legutóbbi magyarországi találkozón hazai siker született 1978 júniusában: akkor Taróczy Balázs egyesben kétszer győzött játszmavesztés nélkül, és párosban is nyert Szőke Péter oldalán.

– Tudtuk, hogy nehéz ellenfélre számíthatunk, de lehetett volna kedvezőbb is a sorsolás. Örülhetünk, hogy itthon játszunk. Ha azt nézem, hogy tavaly óta hova jutottak a mi játékosaink, akkor az mindenképp biztató, jó előjel. Fucsovics Mártonnal abban maradtunk, hogy tervezi a játékot a válogatottban, bízom benne, a legerősebb csapattal tudunk kiállni. Tatabánya minden szempontból pozitív, bevált helyszín az idei februári tapasztalatok alapján, hirtelen nem tudnék jobbat mondani, de a szövetség vezetésének a dolga, hogy döntsön. Remélem, hogy egy jó felkészülés után a játékosaink januárban olyan eredményeket érnek majd el Ausztráliában, amik az önbizalmukra is jó hatással lesznek, és ütőképes csapattal tudunk kiállni február elején – ­nyilatkozta Nagy Zoltán Davis-kupa-kapitány a Magyar Tenisz Szövetségnek a sorsolásról és a párosítás esélyeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában