Szép volt, fiúk!

2023.02.04. 18:17

A végén a Marseillaise szólt a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban

Nem sikerült behúzni a mindent eldöntő meccset, így végül a franciák örülhettek.

Herczeg István

Marozsán Fábián (pirosban) elveszítette az utolsó meccset

Fotó: Flajsz Péter

Miután Fucsovics Márton sima vereséget szenvedett Adrian Mannarinótól, a mindent eldöntő, ötödik mérkőzés volt a nap utolsó mérkőzése. Eredetileg Piros Zsombor játszott volna Ugo Humberttel, de végül Marozsán Fábián szerepelt ezen a találkozón. Marozsán szombaton már párosban játszott Valkusz Mátéval az oldalán, ott sikerült győznie, így önbizalommal telve várta a mindent eldöntő párharcot. 

Az első két játékot a magasabban kiemelt francia nyerte, de aztán Marozsán vissza tudott brékelni, majd a saját adogatását is hozta, így 2-0-ról 2-2 lett az állás. Ezután viszont Humbert újra átvette a kezdeményezést, újra elvette Marozsán adogatását, így végül a jó szerváinak köszönhetően 6-3-ra hozta az első szettet, így a franciáknak már csak egy szett kellett a győzelemhez. 

Ehhez Humbert közelebb is került a második szett elején, hiszen rögtön 2-0-al nyitott, hiszen elvette Marozsán adogatását. A harmadik játékra összekapta magát a fiatal magyar, és hibátlan játékkal hozta is adogatását. 3-2-nél több lehetősége volt visszabrékelnie Fábiánnak, de végül Humbert hozni tudta az adogatását nagy nehézségek árán. Ez fordulópont lehetett volna, de ezt követő játékát be tudta fejezni a magyar játékos. Innentől viszont csak Humbert nyert játékot, így 6-3-ra a második szettet is behúzta. 

Ezzel összesítésben hiába szerzett két bravúrgyőzelmet a magyar válogatott, végül 3-2-re a franciák nyertek. A helyi közönség ettől függetlenül hangosan éltette a magyar válogatottat a remek és lelkes játékot követően. 

Davis-kupa-selejtező, Tatabánya
Magyarország–Franciaország 2–3
Ugo Humbert–Marozsán Fábián 6:3, 6:3 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában