Kézilabda

2023.11.21. 11:20

Az otthoni bravúr után Lisszabonban is csodát csinálna a Tatabánya

Kedd este a Sporting vendégeként lép pályára az EHF Európa-Ligában a Tatabánya Lisszabonban.

Kemma.hu

Hazai pályán meglepetésgyőzelmet aratott a Tatabánya (kékben) a Sporting ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Ha a Kék Tigrisek Sporting elleni hazai győzelmét (31–29) bravúrosnak minősítették, akkor vajon mit szólnának ahhoz, ha Lisszabonban is pontot szerezne a Bányász? Titokban ugyanis ebben reménykednek a vendégek.

A Bajnokok Ligája csapatainak szintjén kézilabdázó portugál sztárgárdát bizonyára kellemetlen meglepetésként érte a tatabányai vereség, ami őket is nehéz helyzetbe hozhatja a csoportban. Mindenesetre a házigazdáknak az lenne a megnyugtató, ha legyőznék Tombor Csaba vezetőedző együttesét. 

– Tisztában vagyunk vele, hogy nagy bravúrt hajtottunk végre múlt hét kedden a portugálok legyőzésével, hiszen a lisszaboni gárda igazi sztárcsapat – mondta a tatabányaiak szakvezetője. – Az ellenfelünket tehetséges, ügyes játékosok alkotják. Nekünk akkor lehet esélyünk, ha ugyanazzal a mentalitással játszunk, ahogy tettük az első meccsünkön. Óriási bravúr lenne már a pontszerzés is, igaz, az akár a továbbjutáshoz is utat nyithatna. Mindent elkövetünk ennek érdekében… 

Tombor Csaba azt is kiemelte, hogy csapata meglehetősen fáradt, ezért jobban oda kell figyelni a cserékre, illetve arra, hogy miként forgassa a csapatot. 
Arról nem is szólva, hogy a hétvégén már ismét rendkívül fontos bajnoki vár a Tombor-legénységre… A vendégeknél Obradovics visszatér a keretbe, viszont Ugaldét még mindig nem szeretné bevetni a Tatabánya. 

Kézilabda, EHF Európa-Liga, férfi, H-csoport, 4. forduló 
Sporting CP (portugál)–MOL Tatabánya KC 
Lisszabon, Pavilhão João Rocha Aréna, kedd, 20 óra 45. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában