Rögbi

2023.11.14. 20:36

A Vitézek megszelídítette a Bulldogokat Battán

Idei utolsó mérkőzését is megnyerte az Esztergom Vitézek az élvonalbeli férfibajnokságban, így megtartotta első helyét.

Kun Attila

A Vitézek (piros-feketében) magabiztos győzelmet aratott Százhalombattán

Forrás: Esztergomi Vitézek

Rögbi, NB I., férfi XV’s, 5. forduló 

Battai Bulldogok SZVISE–Esztergomi Vitézek RAFC 14-50 (7-31) 

Százhalombatta, vezette: Jánosi A. 

Esztergom: Németh, Varga, Rácz 10, Stavila, Sőlősi D., Visi B., Vodicska, Ágotai 5, Szóda, Kiss 18, Brinyiczki, Stiglmayer, Suiogan, Szalma, Csapó 5. Csere: Kovács-Goda, Szakály, Bereczki, Hullár, Bíró 2, Visi P., Tímár 5, Gódor 5. Edző: Sőlősi László. 

A bajnokság őszi zárófordulójában a felcserélt pályaválasztói jog miatt Százhalombattán lépett pályára a címvédő Vitézek. Az esztergomiak az év utolsó mérkőzésére nagy revansvággyal készültek, az előző szezonban elszenvedett nagyarányú, 40-7-es vereséget próbálták megbosszulni. 

Az esős idő és a mély pálya mindkét együttes dolgát megnehezítette. A vendégcsapat már a 2. percben emberelőnybe került, amelyet Kiss rövid időn belül kétszer is céllal büntetett. A vendégcsapat lendülete továbbra is kitartott és Rácz két céllal növelte tovább az előnyt. Ezután a Bulldogok is felébredt, és egy bedobás után megszerezte első pontjait. A Vitézek azonban nem zökkent ki és Csapó pontjaival zárta a játékrészt (7-31). 

A térfélcserét követően a battaiak pillanatai következtek, és növelték pontjaik számát. A cserék viszont új lendületet adtak az esztergomi csapatnak, amely Gódor és Ágotai révén újabb célokat szerzett. A mérkőzés utolsó perceire is maradt energia a vitézekben, akik Tímár pontjaival zárták le az összecsapást. 
Az Esztergomi Vitézek jelenleg 22 ponttal az első helyen áll a bajnokságban. A második Exiles egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, bónuszpontos győzelmük esetén pontazonosság alakul ki a két csapat között. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában