Labdarúgás

2023.10.09. 15:25

Az almásfüzitői labdarúgók megtalálták a lábuk között azt, amitől férfiak +fotók

Három mérkőzésen is csak egy gól döntött, szűkös volt a hétvégi góltermés a területi első osztályban.

Herczeg István

Az Almásfüzitő (pirosban) bravúros győzelmet aratott a Koppánymonostor ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Nem a gólokról szólt a területi I. osztály hetedik fordulója, hiszen három találkozón is csak egy gól döntött. A forduló rangadóját játszották szombaton, a Sárisáp látogatott Tatára. A két dobogóra esélyes csapat közül a Tata volt a kezdeményezőbb, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Mártonfi Máté az első félidő derekán megszerezte a vezetést a tataiaknak. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen (szabályos) gól a találkozón. Ezzel a Tata továbbra is veretlen és tartja második helyét. 

Hogy a második hely miért nem első, arról a Nyergesújfalu tehet, amely Bábolnára utazott. A találkozón remekül védekezett az ezer sebből vérző Bábolna, már csak egy kevés kellett volna a pontszerzéshez, ám a 92. percben Mann Patrik egy büntetőből eldöntötte a három pont sorsát. 

A forduló meglepetését az eddig mindössze egy pontot gyűjtő Almásfüzitő mutatta be, amely a dobogóra hajtó Koppánymonostort fogadta. A hazaiak trénere, Szalai Gábor nagyot húzott, hiszen saját magát is a kezdőcsapatba jelölte, aminek meg is lett az eredménye. Kottra Márk gyorsan vezetéshez juttatta a hazaiakat, majd a szünet után hiába tett fel mindent egy lapra a vendégegyüttes, nem sikerült egyenlítenie. A mérkőzésen egy sajnálatos eset is történt: a koppánymonostori Juhász Rolandot bokasérülés miatt a mentő szállította el.

Az egygólos meccsek után jöjjenek a kétgólosak: a két találaton testvériesen osztozott meg az Esztergom és a 72. perctől emberhátrányban játszó Vértessomló. 

Szintén két gól esett Táton, és itt is mindkettő a második félidőben, bár ennek a hazaiak aligha örülhettek. Előbb Mártonfi Richárd juttatta előnyhöz a Zsámbékot, majd egy kiugrást követő lerántás miatt büntetőből, a 93. percben szerzett gólt a vendégalakulat, így továbbra is veretlen, ráadásul ez volt az ötödik meccse a hatból, amelyen nem kapott gólt. 

A forduló leggólerősebb meccse a Kecskéd–Vértesszőlős volt, ahol négy találat született. A hazai csapat mindkét félidőben kétszer volt eredményes. 

Területi I. osztály, 7. forduló 


Tatai AC–Sárisápi BSE 1-0 (1-0) 
Tata, vezette: Farkas B. (Jászberényi M., Szeibert P.). 
Tata: Szabó T. – Németh, Nagy (Mészáros, 86.), Zuggó, Dragonya, Bogár, Visnyovszki, Horváth (Szabó A., 90.), Bombicz (Hegedüs, 64.), Mártonfi, Máté-Kovács. Vezetőedző: Wéber Roland. 
Sárisáp: Kálló – Cserven (Katona, 84.), Szlovák, Papp, Gyebnár, Válent, Jurásek J., Sándor P. (Farkas, 85.), Yousif, Pozsonyi (Kara, 46.), Fekete. Vezetőedző: Fenyvesi László. 
Gólszerző: Mártonfi (28.). 
Jók: mindenki, illetve Fekete, Jurásek J. 
Wéber Roland: – Nagyjából azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Egy játszani akaró sárisápi csapattal találkoztunk. Ismét magabiztosan és jól játszottunk, végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. 
Fenyvesi László: – Az eltervezett stratégia végig ült, szervezettek és fegyelmezettek voltunk, de sajnos a ziccereinket kihagytuk, amikor meg betaláltunk, les címén nem adták meg a gólt. Egy ki-ki mérkőzést sikerült játszanunk az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapat ellen, ahol az egy pontra minimum rászolgáltunk volna. Gratulálok mindkét csapatnak, színvonalas mérkőzés volt. 

Almásfüzitői SC–Koppánymonostori SE 1-0 (1-0) 
Almásfüzitő, vezette: Linn K. (Gabala Zs., Áy J. H.). 
Almásfüzitő: Varga – Makszimcsuk, Szalai G. (Berlik, 94.), Nagy (Mészáros, 73.), Szűcs, Hajba, Kottra (Fekete, 24.), Sallai, Sinkó, Galambos, Ozoróczi (Bihari, 46.). Játékos-edző: Szalai Gábor. 
Koppánymonostor: Sebestyén – Egyed (Tímár, 79.), Kalla (Alasztics, 79.), Horváth, Soha (Dombi, 79.), Gelencsér (Imrek, 71.), Valkó M., Juhász (Jóna, 32.), Dávid, Valkó G., Korcsok. Vezetőedző: Vigh László. 
Gólszerző: Kottra (5.). 
Jók: mindenki, illetve senki. 
Szalai Gábor: – A múlt heti komoly vereség után mindenki megtalálta azt a lába között, amitől férfi, és úgy is mentünk ki a pályára. Szerencsés góllal megérdemelt győzelmet arattunk. Véleményem szerint az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a sikert. Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra, remélem ezen az úton tudunk továbbmenni. A sérülteknek jobbulást kívánok. 
Vigh László: – Nagyon csalódottak vagyunk. Az első félidőt rossz volt nézni. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, utána volt sok lehetőségünk, de egyet sem tudtunk kihasználni. Ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt.

FC Esztergom–Vértessomló 1-1 (0-0) 
Esztergom, vezette: Szeibert P. (Farkas B., Jászberényi M.). 
Esztergom: Gecse – Besey, Révész, Várszegi B., Paltineanu (Turóczi, 46.), Várszegi D., Molnár, Sisa (Üveges, 87.), Bugjó (Janzó, 67.), Imre (Laurinyecz, 46.), Tahon. Vezetőedző: Spóner József. 
Vértessomló: Kalmár – Kacz, Éliás, Nagy R. (Murányi, 80.), Erdei (Petőcz, 73.), Koller (Antalovits, 73.), Wend, Batin, Zink, Dobbelaere, Balogh. Vezetőedző: Nagy Géza. 
Gólszerzők: Várszegi D. (62.), illetve Batin (55.). 
Kiállítva: Balogh (72., Vértessomló). 
Jók: Révész, Várszegi B., Molnár, Sisa, illetve senki. 
Spóner József: – Sajnos nagyon tompák voltunk, a mérkőzés összképe alapján reális eredmény született. 
Nagy Géza: – Nagyon könnyű két pontot hagytunk Esztergomban. 

DG Tát–Zsámbéki SK 0-2 (0-0) 
Tát, vezette: Kreitl T. (Faragó Gy., Patócs D.). 
Tát: Iványi – Mészáros (Bokros, 75.), Varga, Farkas, Tirpák, Izsó (Szalai, 75.), Dékány, Putnoki (Kósa, 83.), Jámbor, Jónás, Zoltai. Technikai vezető: Kun Imre. 
Zsámbék: Lehel – György, Sugár B., Bíró R. (Szabó, 75.), Áprily, Bíró Á. (Barlangi, 46.), Csóh (Papp, 46.), Magyar, Mártonfi (Sugár S., 60.), Szakszon (Kósa Szilágyi, 92.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. Gólszerzők: Mártonfi (57.), Áprily (93. – büntetőből). 
Jók: Farkas, Iványi, illetve Marticsek, Magyar. 
Kun Imre: – Teljes mértékben fel tudtunk nőni a feladathoz és egyenrangú ellenfelei voltunk a Zsámbéknak. Benne volt a játékunkban az egyenlítés, de sajnos az utolsó percekben kapott büntető eldöntötte a három pont sorsát. Pozitívum, hogy a topcsapatok ellen is ilyen játék­erőt tudunk képviselni. 
Bodó László: – Egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a szervezett hazai csapat ellen. Ezt a győzelmet nagyon meg fogjuk becsülni. 

Bábolnai SE–Nyergesújfalu SE 0-1 (0-0) 
Bábolna, vezette: Katona B. M. (Urbanics Á., Papp M.). 
Bábolna: Váczi (Szabó B., 26.) – Mátyás, Hajnal K., Kiss (Rabi, 88.), Czeglédi (Lauter, 91.), Szendi, Németh, Hajnal P., Lanzendorfen, Végh, Szabó Á. Vezetőedző: Józsa Péter. 
Nyerges­újfalu: Borsiczki – Cseh, Tóth (Motuz, 93.), Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai T., Molnár A., Raffai (Manga Zs., 65.), Takács, Manga M. Játékos-edző: Szobosz­lai Tamás. 
Gólszerző: Mann (92. –büntetőből). 
Jók: Szabó B., Szabó Á., Lanzendorfen, Czeglédi, illetve Mann, Tóth. 
Józsa Péter: – A játék képe alapján egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. Nagyot küzdött a csapat. 
Szoboszlai Tamás: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Kielemeztük a Bábolna játékát, azt is kaptuk, amire számítottunk. Az első félidő a tapogatózással telt el, szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. A szünet után helyére került a társaság, és olyat produkáltunk, amibe már belehibáztak az ellenfél védői. Így megérdemelten nyertünk. 

Wati Kecskéd KSK–Vértes­szőlősi SE 4-0 (2-0) 
Kecskéd, vezette: Vojvoda M. (Marosi M., Kun P. A.). 
Kecskéd: Cseszneg – Gyenes, Greskó, Plotár (Schmidt L., 61.), Pető, Kovács, Németh, Berki (Vadkerti, 76.), Schmidt G., Harsányi (Fóthi, 73.), Szabó K. (Neckernusz, 70.). Vezetőedző: Linczmaier László. 
Vértesszőlős: Kovács – Batics B., Gréczi, Horváth (Németh, 68.), Polyák, Szőke (Batics A., 68.), Vincze, Jónás, Galambos, Radics, Antal. Vezetőedző: Dupai János. 
Gólszerzők: Harsányi (14., 16.), Németh (52.), Fóthi (86.). 
Jók: Cseszneg, Gyenes, Németh, Harsányi, illetve senki. 
Linczmaier László: – Nagyon örülünk a győzelemnek, de igazán boldog akkor leszek, ha a fiúk elhiszik, hogy ennél sokkal többre képesek és úgy is fognak játszani. Az nagy pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, de játékunk csak a harmadik rúgott gól után lett, ezen még dolgoznunk kell. De a zsákutcából kitolattunk! 
Dupai János: – Ellenfelünk ilyen arányban is teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 
 

Gólvadászok

A góllövőlista élén maradt a nyergesújfalui Manga Milán 9 találattal. A második helyen a tatai Mártonfi Máté áll, aki egyszer volt eredményes, így hét találatnál jár. A dobogó legalsó fokán hattal áll Maruzs Róbert, de a bábolnai center sérülése miatt idén már aligha lesz eredményes. Öt góllal áll csapattársa, Czeglédi Ádám, a koppánymonostori Korcsok Christopher, és a tatai duó, Nagy Attila és Németh Attila Csaba. 
 

A területi I. osztály állása

 1.Nyergesújfalu761022-719
 2.Tata752021-717
 3.Zsámbék532017-211
 4.Kecskéd631220-1710
 5.Tát730411-149
 6.Koppánymonostor623212-58
 7.Bábolna622116-128
 8.Sárisáp622211-98
 9.Esztergom612311-185
 10.Vértessomló71247-194
 11.Lábatlan511311-194
 12.Almásfüzitő61146-164
 13.Vértesszőlős61056-253


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában