Futás

2023.09.27. 06:42

Szakadó esőben is lenyomták a 21 kilométert az Esztergomi Félmaraton indulói

Nem volt egyszerű dolga az Esztergomi Félmaraton leküzdőinek, akiknek nem csak a kilométerekkel, az időjárással is meg kellett harcolniuk.

Kemma.hu

Az esővel és a távval is megküzdöttek a futók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Bár nem voltak a legideálisabbak az időjárási körülmények, a legkitartóbb sportolók még is rajthoz álltak az XV. Esztergomi Félmaratonon, melyet a Mária Valéria Hídfutás és Gyaloglás másnapján rendeztek meg a városban.

A félmaraton mezőnye az első kör során a bazilika mellől indulva a víziváros nevű településrész, majd a Prímás-sziget felé vették az irányt. A sportolóknak egészen a vízmű területén lévő Angyal hídig kellett elfutniuk, majd onnan a Kis Duna-sétány város felőli oldalán tértek vissza a központba és indultak tovább az Erzsébet parkon át vissza a várhegyre. A futók a második kör teljesítése közben eljutottak a Duna menti kerékpárúton a Zamárd nevű településrészig, majd a fordítóponttól visszatértek a várhegyhez.

A szervező Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tájékoztatása szerint a 21 kilométeres táv abszolút győztese egyéniben a soltvadkerti Kaposvári Noel Keve lett 1 óra 16 perc 26 másodperces idővel, a legjobb női egyéni versenyző a 21.-ként végzett budapesti Tapolczay Noémi lett. A 10,5 kilométeres versenyt egyéniben az esztergomi Szabó Mihály nyerte meg 34 perc 27 másodperces idővel, a legjobb női versenyző a budapesti Réz Eszter lett, aki az abszolút eredménylista 6. helyét foglalta el. A félmaratonon párosban a férfiaknál a töki Csiga4U (Kozma Roland, Válent Sándor) győzött 1 óra 26 perc 25 másodperces idővel, a nőknél a pomázi Chicken legs (Balogh Lilla, Holló Adrienn) 1 óra 47 perc 9 másodperccel végzett az élen. A vegyes duók közül az esztergomi Mester és tanítványa (Engelbrecht Zoltán, Orgoványi Petra) volt a leggyorsabb, a páros 1 óra 26 perc 4 másodperc alatt ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában