Siker

2023.09.15. 12:00

Londonba is várják a tatai boxbírót

Egész Európában számítanak a munkájára.

Petrik József

Flórián Béla (jobb szélén) munkájára mindenhol számítanak

Forrás: MW

A nemzetközileg is legismertebb profi bokszbírónk, a tatai Flórián Béla első féléve a kötelek között, valamint a döntnöki asztalnál meglehetősen mozgalmas volt. A kiváló sportember sorra kapta a nemzetközi megbízásokat. „Munkáját” az EBU (European Boxing Union) az Európai Bokszszövetség és a WBC (World Boxing Council) Bokszvilágtanács megbízásából és égisze alatt végezte női és férfi összecsapásokon egyaránt. (A WBC egyébként egyike a világszerte elismert ökölvívó szervezeteknek). Ez idő alatt közreműködött Brnóban, Prágában, Stuttgartban, Monzában és Isztambulban. Tádzsikisztánban pedig Európa-bajnoki és világbajnoki címmeccseket is vezetett, illetve pontozott.

- Amennyiben a mérkőzések fontosságát és színvonalát nézzük, úgy a stuttgarti WBC – IBF (International Boxing Federation ) női címegyesítő volt a legjobb – emlékezett vissza Flórián Béla. – Itt a német Sara Borman ütközött meg a mexikói Perla Perezzel. A találkozót a hazaiak versenyzője nyerte. Ha a helyszíneket hasonlítom össze, akkor a Közép-ázsiai Dusanbe jöhet szóba, viszont az Isztambul rendezvény mindent vitt. 

A török nagyvárosban megtartott bokszgála életem nagy élménye volt. Ezt egy luxushajón rendezték, vacsorával, sétahajózással egybekötve. A közönség az emeletekről nézhette a csatát, mivel a ringet a jacht alsó szintjén állították fel. Miközben a ringben „verekedtek”, addig a hajó a Boszporuszon haladt. Ez a meccs a WBC cirkálósúlyú (91 kg) övért ment, a török Serdar Avci és nigériai Tony Salam között, akit sajnos, a negyedik menetben, sérülés miatt le kellett léptettem. Flórián Bélának a második féléve sem ígérkezik unalmasnak. Már szeptember 23-án Londonba, egy Európa-bajnoki címmérkőzésen pontozóként működik közre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában