Atlétika

2023.09.21. 21:30

Két országos bajnokot adott a TSC

Kemma.hu

Pfiszterer Dorina és edzője, Babicz Pál

Forrás: Facebook/ Tatabányai SC

Atlétika A hétvégén az U16-os országos bajnokságon vettek részt a TSC-Geotech ifjú sportolói Pécsen. Szombaton két éremmel kezdett a maroknyi csapat.

– Pfiszterer Dorina magabiztosan, biztató futással, 12,08-as időeredménnyel védte meg bajnoki címét 100 méteres síkfutásban, ami jó előjel a következő szezonra és az új korosztályba való lépésre – adott tájékoztatást Babicz Pál, a TSC-Geotech utánpótlás-vezetőedzője. 

Szintén ebben a döntőben Merényi Fanni a nyolcadik helyen végzett. Hatalmas versenyben, egyetlen centiméterrel szorult a dobogó második fokára Nagy Fruzsina lány ötösugrásban, eredménye 17,34 m. Szvitlik Dusán 1500 méter akadályfutásban a hetedik helyen végzett. 

Nagy Fruzsina szombaton egy centivel maradt le az aranyéremről, vasárnap aztán neki sikerült egyetlen századdal, de megszerezni azt 80 méteres gátfutásban, mégpedig 12.08 mp-es idővel. Mindeközben távolugrásban – mivel a két verseny egyidőben zajlott – negyedik lett, ami szintén bravúros teljesítmény. Kupi Bendegúz ötösugrásban az ötödik helyet szerezte meg, 100 méteres gátfutásban pedig negyedik lett új egyéni csúccsal. Társi Zétény magasugrásban az ötödik helyen végzett, 3000 méteres síkfutásban a lányoknál Jünger Nóra a hetedik pozícióban zárt. Az egyesület fiú gerelyhajítói is döntőbe jutottak, ott Pintér Loránt hetedik, Lengyel Patrik pedig nyolcadik lett. 800 méteres síkfutásban Fenyvesi Márk szintén a nyolcadik helyen helyen ért célba.

– Eredményes hétvégén vagyunk túl, büszkék lehetünk versenyzőinkre, edzőinkre egyaránt! Ezek az eredmények azt is jelentik, hogy Nagy Fruzsina és Pfiszterer Dorina az U16 válogatott viadalon képviselhetik hazánkat. Gratulálunk mindenkinek! – mondta Babicz Pál.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában