Labdarúgás

2023.09.03. 22:30

„Megérdemelten győzött ellenfelünk” - fotókon a területi I. K.O.-val felérő meccse

Nem unatkoztak a szurkolók szeptember első hétvégéjén, hiszen rengeteg, szám szerint 39 gól esett a területi első osztály második fordulójában, ami 6,5-es meccsenkénti gólátlagot jelent.

Herczeg István

A Kecskéd (fehérben) megszerezte első győzelmét, a Tata nyerhető meccset adott döntetlenre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A második fordulót rendezték a hétvégén a területi első osztályban, ezúttal már mindegyik csapat bemutatkozott. Legelőször a Vértesszőlős, hiszen szombaton fogadta a Koppánymonostort. Ebben igen kevés köszönet volt, hiszen Vigh László csapata mindkét félidőben négy gólt szerzett, így a mérkőzés kiütéses monostori sikert hozott. Hasonlóba futott bele a Vértessomló is, amelyhez a Zsámbék látogatott. Az NB III.-ból visszatérő Bodó-csapat nem sokáig tétlenkedett, hiszen első bajnokijukon (az első fordulóban nem játszottak) egyből hét gólt rúgtak az előző szezon meglepetéscsapatának. Ez mondjuk csak a forduló második legnagyobb kiütésére volt elég. A Vértessomló nagyon rosszul kezdte a szezont, jelenleg sereghajtó.

A Bábolna óriási meccsen tudott pontot menteni a Tata ellen. A győzelemmel startoló tataiak háromszor is megszerezték a vezetést Bábolnán, de Józsa Péter fiai nem adták fel és mindháromszor egyenlítettek. Ráadásul harmadszor úgy, hogy a 65. perctől emberhátrányban futballoztak, de így is sikerült gólt szerezniük, ami helyzetükben a bravúr kategóriába tartozik. A Nyergesújfalu és az Almásfüzitő is egy lüktető meccset játszott, végül a hazaiak örülhettek. A szünetben még egál volt, a térfélcserét követően Manga Milán góljai következtek. Mindkét csapatnál volt egy kiállítás, de a találkozó csak a 91. percben dőlt el igazán, addig a levegőben lógott az Almásfüzitő egyenlítő találata, de ott is maradt. A címvédő így kettőből kettővel áll a tabella elején.

A Kecskéd az első körben kikapott ugyan, de látható volt, hogy jó a csapat. Most ezt bizonyították is a teljesen kicserélődő Esztergom ellen. Linczmaier László három igazi csatárral állt fel, és ez sikeresnek bizonyult: Plotár Patrik mesterhármast szerzett, a nyáron visszatérők közül pedig Pető Dániel és Szabó Márk is duplázott. Az újonc Lábatlan is győzelemmel kezdte a szezont, méghozzá a Tát ellen. A vendégek most nem voltak túl élesek, Karcagi Pál fiai számára pedig ez volt az első vármegyei első osztályú meccs, hiszen az előző körben ők sem játszottak. Ezt sikerrel vették és a harmadosztályból igazolt Kovács Henrik sem sokáig várt az első vármegyei első osztályú góljával.
 

Területi I. osztály, 2. forduló 

Vértesszőlősi SE–Koppánymonostori SE 0-8 (0-4) 
Vértesszőlős, vezette: Drabon B. (Áy J. H., Szabó B.). 
Vértes­szőlős: Kovács B. – Batics (Keleti, 74.), Gréczi (Radics, 46.), Horváth, Müller, Szőke, Vincze, Jónás, Nagy (Keszőcze, 23.), Baranyai, Bencsik. Vezetőedző: Dupai János. 
Koppánymonostor: Vicena (Sebestyén, 59.) – Horváth K. (Juhász R., 77.), Soha, Gelencsér, Valkó M. (Alasztics, 82.), Jóna, Dávid, Dombi (Kovács R., 66.), Valkó G., Korcsok, Tímár (Imrek, 66.). Vezetőedző: Vigh László. 
Gólszerzők: Korcsok (2., 42., 59., 90.), Tímár (21.), Horváth K. (38., 51., 55.). 
Kiállítva: Jóna (73., Koppánymonostor). 
Jók: senki, illetve mindenki. 
Dupai János: – Sajnos sima vereséget szenvedtünk. Megérdemelten győzött ellenfelünk, keveset tudtunk megmutatni abból, amit szerettünk volna. 
Vigh László: – Büszke vagyok a csapatomra, hiszen Vértesszőlősön sosem könnyű nyerni. Jó volt a csapatom hozzáállása, fegyelmezettek és agresszívek voltunk. 

Vértessomló–Zsámbéki SK 0-7 (0-3) 
Vértessomló, vezette: Hegedüs R. (Kun P. A., Szabó Barnabás). 
Vértessomló: Ámorth – Kacz, Nagy R., Jakobi (Murányi, 46.), Erdei, Koller (Nagy B., 75.), Wend, Batin, Zink (Pillman, 75.), Dobbelaere, Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza. 
Zsámbék: Tugyi – György, László (Csóh, 67.), Sugár B., Bíró R. (Szakszon, 59.), Papp (Bíró Á., 59.), Áprily, Barlangi (Szabó Bence, 59.), Mártonfi (Sugár S., 74.), Kerezsi, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. 
Gólszerzők: György (10., 64.), Áprily (41.), Mártonfi (45+1.), Szakszon (82.), Csóh (85.), Bíró Á. (88.). 
Jók: senki, illetve György, Marticsek, Sugár B., Mártonfi, Áprily. 
Nagy Géza: – Ha a mai meccsből valami pozitívat ki kellene emelnem, akkor az a négy „gólpasszunk” volt. 
Bodó László: – Az első fél­idő nem tetszett, nem voltunk élesek, nem volt igazi játék. A második játékrész már sokkal jobban nézett ki, játékban és hozzáállásban is feljavultunk. Minden gólnak, minden győzelemnek komoly értéke van, és örülni kell neki. Sok sikert kívánok a Vértessomlónak.

Nyergesújfalu SE–Almásfüzitői SC 4-2 (1-1) 
Nyergesújfalu, vezette: Kurali Z. (Mihályi M., Baranyai L.). 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Manga M., Cseh, Tóth, Motuz (Takács, 46.), Farkas, Mann (Vass, 46.), Balogh A., Bogárdi (Hajnal, 46.), Szoboszlai T. (Molnár Á., 90.), Raffai. Játékos-edző: Szoboszlai Tamás. 
Almásfüzitő: Varga – Berlik (Szegedi, 88.), Makszimcsuk, Hajba, Szűcs, Nagy, Sallai, Sinkó, Galambos, Bihari, Ozoróczi (Mészáros, 71.). Vezetőedző: Szalai Gábor. 
Gólszerzők: Manga M. (11., 48., 51.), Raffai (91.), illetve Nagy (13.), Makszimcsuk (62.). Kiállítva: Cseh (60.), illetve Bihari (73.) 
Jók: Manga M., Raffai, Balogh, Borsiczki, illetve mindenki. 
Szoboszlai Tamás: – Egy jól felkészült Almásfüzitő ellen kínkeserves első félidő után a változtatás meghozta az eredményét, egy kiállítás pedig nehézzé tette a mérkőzést. 
Szalai Gábor: – Nagyon jó felfogásban kezdtük a mérkőzést. Az első félidőben komoly előnyre is szert tehettünk volna, de a helyzeteink kimaradtak. A szünet után öt perc rövidzárlat elég volt a Nyergesújfalunak, hogy kétgólos előnyre tegyen szert. Innen már nem volt visszaút. 

Lábatlani ESE–DG Tát 2-0 (2-0) 
Lábatlan, vezette: Vojvoda M. (Büki G., Faragó Gy.). 
Lábatlan: Órai – Varga, Janusz (Szenes, 69.), Váli (Kecskés, 81.), Galba, Budaházi, Király (Rozmán, 67.), Deme (Barnóczki, 88.), Kovács, Fábián-Nagy (Mann, 64.), Török. Vezetőedző: Karcagi Pál. 
Tát: Koller – Kopányi, Mészáros L. (Kósa, 83.), Varga, Farkas, Tirpák (Zoltai, 21.), Izsó (Kun, 83.), Dékány (Bokros, 62.), Putnoki (Kovács, 83.), Tillman, Chrompota. Technikai vezető: Kun Imre. 
Gólszerzők: Kovács (31.), Deme (42.). 
Kiállítva: Varga (Tát, 51.). 
Jók: Kovács, Deme, Varga, illetve Tillman, Farkas. 
Karcagi Pál: – Nagyon örülök annak, hogy győztes meccsel tértünk vissza az első osztályba. Újoncként minden pontot megbecsülünk, a győzelmet pedig főleg. 
Kun Imre: – Mélyen tudásunk alatt játszottunk, teljes fél­időnyi előnyt adtunk az ellenfélnek. Az első játékrészben csak egy-egy felvillanásunk volt. A másodikban feljavult a játékunk, és magasabb fordulatszámon tudtunk futballozni az emberhátrány ellenére. A támadóharmadban rengeteg rossz döntést hoztunk, így nem tudtuk feltörni az ellenél védelmét. Ennyi előnyt nem lehet adni egyik csapatnak sem. Magunknak köszönhetjük, hogy pontot sem szereztünk. 

Bábolnai SE–Tatai AC 3-3 (2-2) 
Bábolna, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Farkas B.). 
Bábolna: Szabó B. – Mátyás, Kovács-Gadanecz, Kiss (Hajnal P., 69.), Czeglédi, Maruzs, Szendi, Németh, Prácser (Hajnal K., 76.), Lanzendorfen, Szabó Á. Vezetőedző: Józsa Péter. 
Tata: Szabó T. – Németh, Felső, Bombicz (Sternberger, 76.), Hegedüs, Nagy, Zuggó, Dragonya (Mártonfi, 46.), Szabó A. (Visnyovszki, 46.), Bogár (Terplán, 46.), Hauzer (Máté-Kovács, 46.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Gólszerzők: Maruzs (16., 42.), Szabó Á. (86.), illetve Zuggó (15., 26.), Terplán (80.). 
Kiállítva: Lanzendorfen (67., Bábolna). 
Jók: Kovács-Gadanecz, Szendi, Szabó Á., illetve Hegedüs, Máté-Kovács, Bombicz. 
Józsa Péter: – Három rúgott góllal hazai pályán jó lenne egyszer nyerni… Viszont tíz emberrel, vesztett állásból óriásit dolgozott a csapat azért, hogy legalább a döntetlent elérjük. 
Wéber Roland: – Egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből, ráadásul emberelőnyben. Ki kell lépni a saját árnyékunkból és legyűrni ezt a görcsösséget. Van még előttünk feladat bőségesen. 

Wati-Kecskéd KSK–FC Esztergom 7-3 (5-1) 
Kecskéd, vezette: Kreitl T. (Marosi M., Ormándi A.). 
Kecskéd: Bódis – Gyenes (Czékmány, 63.), Vadkerti (Fóthi, 63.), Schmidt L. (Németh, 46.), Greskó, Plotár, Pető, Kovács, Berki, Harsányi (Deme, 63.), Szabó M. (Szabó K., 46.). Vezetőedző: Linczmaier László. 
Esztergom: Gecse – Besey, Révész, Várszegi B., Paltineanu (Gál, 80.), Turóczi, Várszegi D., Molnár, Bugjó, Imre (Czvik, 46.), Tahon (Bereczki, 75.). Vezetőedző: Spóner József. Gólszerzők: Pető (3., 63.), Szabó M. (11., 36.), Plotár (29., 39., 86.), illetve Imre (43.), Bugjó (53.), Czvik (80.). 
Jók: mindenki, illetve Turóczi, Paltineanu, Bugjó, Besey. 
Linczmaier László: – Úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna, jó volt a játék és az eredmény is. Aztán szépen belealudtunk a meccsbe és nyögvenyelős lett a vége. Tanulni fogunk belőle. Jó kis csapat lesz ez! 
Spóner József: – Olcsó gólokkal juttattuk az ellenfelet nagy előnyhöz. A szünet után minden elismerésem a csapaté, mert mély gödörből jöttünk vissza, ami biztató a jövőre nézve. Gratulálok a fiatal játékosaimnak, hogy állták a sarat a felnőtt mezőnyben. Gratulálok a Kecskédnek. 


Területi I. osztály, az állás
 

 1.Nyergesújfalu22006–36
 2.Tata21104–34
 3.Koppánymonostor21019–23
 4.Zsámbék10007–03
 5.Kecskéd21017–43
 6.Sárisáp11004–13
 7.Lábatlan11002–03
 8.Tát11014–43
 9.Bábolna20115–71
 10.Almásfüzitő10012–40
 11.Esztergom10013–70
 12.Vértesszőlős10010–80
 13.Vértessomló20021–110

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában