Kézilabda

2023.08.12. 20:15

Közel állt a győzelemhez, de veszített a MOL-Tatabánya

A Lengyelországban zajló nemzetközi tornán elveszítették az elődöntőt a Kék Tigrisek.

Kun Attila

A Tatabánya (kékben) a második félidőben játszott igazán jól

Forrás: Facebook/Tatabánya Kézilabda Club

Férfi kézilabda, Orlen-kupa, elődöntő

SC DHfK Leipzig–MOL-Tatabánya KC 33-31 (15-9)

Plock, 1000 néző.

A Tatabánya gólszerzői: Maras 6, Győri 5, Ancsin és Ugalde 4-4, Pergel és Peric 3-3, Enomoto 2, Eklemovic, Pedro, Vajda, Vilovszki 1-1.


Az előző szezonban bajnoki bronzérmet szerző Kék Tigrisek – a rendező Orlen Wisla Plock tavalyi, a tatabányai MOL-kupán tett látogatását viszonozva – a lengyelországi nemzetközi tornán vesz részt, ahol elődöntőbeli ellenfele a német, a Bundesliga I. előző szezonjában a 11. helyen végző Leipzig volt (a torna további résztvevői a házigazda, az előző szezonban lengyel bajnoki ezüstérmes és Bajnokok Ligája negyeddöntős Orlen Wisla Plock, valamint a francia bajnokság nyolcadik helyezettje, a Dunkerque).

A két csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, de aztán a Kék Tigrisek lagymatag védekezése miatt elhúzott a német gárda és a félidőre hatgólos előnyt szerzett. A második játékrészben már egy másik Tatabányát láthatott a közönség. A csapat gyorsabb, agresszívebb játékot produkált, a jól védő Bartucznak és a zavaróban kitűnő teljesítményt nyújtó Ugaldénak köszönhetően a védekezés is összeállt. A tatabányaiak fordítani tudtak, néhány perccel a vége előtt még vezettek is, de a hajrá a németeké volt, akik végül megnyerték a mérkőzést és ezzel bejutottak a döntőbe.

A MOL-Tatabánya vasárnap, 16 órától a harmadik helyért lép pályára.

Kontra Zsolt, a Tatabánya technikai vezetője: – Jó meccset játszottunk, amelyen szinte mindenki pályára léphetett a keretből. Az első félidőben gyengébben, a másodikban már sokkal jobban játszottunk, bár a felkészülési időszak okozta fáradtság kiütközött a csapaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában