Licenc

2023.07.02. 20:16

Egy lépéssel közelebb került az NB I-hez az esztergomi kézilabda

Magasabb szinten folytathatja a következő szezonban az Esztergomi Vitézek női kézilabacsapata.

Kemma.hu

Az Esztergomi Vitézek lányai az NB I/B-ben folytathatják

Forrás: Esztergomi Vitézek RAFC/Facebook

Nem kapott licencet a Siófok női csapata, az Esztergom viszont az NB I/B-ben folytathatja a magyar szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében.. Az MKSZ híradása szerint a fellebbezések nyomán az Alba Fehérvár KC és a férfiaknál a Fejér B.Á.L.-Veszprém megkapta az indulási engedélyt.

Az MKSZ szabályai alapján amennyiben egy csapat, amely helyezése alapján jogot szerzett az élvonalbeli indulásra, de nem kapja meg a klublicencet, az indulási jog az előző idény jobbik kiesőhelyen végzett sportszervezetét illeti meg, amennyiben rendelkezik az adott osztályba érvényes klublicenccel. A jelenlegi esetben ez azt jelenti, hogy a 13. helyen végzett NEKA együttese mégsem esik ki az NB I/B-be.

Az elmúlt idényben az NB II, azaz a harmadosztály északi csoportjában második Esztergomi Vitézek, ahol Elek Gábor, az FTC korábbi vezetőedzője szakmai igazgatóként dolgozik - péntek délután közösségi oldalukon jelentették be: az MKSZ döntése alapján a következő szezonban a klub az NB I/B-ben szerepelhet. A férfiaknál NB I/B-s liszenszet kapott a Tatai AC. 

 A női NB I mezőnye: EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE, Moyra-Budaörs, Dunaújvárosi Kohász KA, Praktiker-Vác, DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kozármisleny SE, Motherson-Mosonmagyaróvári KC, MTK Budapest, NEKA, Kisvárda Master Good SE, Vasas SC, Alba Fehérvár KC.

A férfi NB I mezőnye: CYEB-Budakalász, Csurgói KK, Dabas KC, Ferencvárosi TC, Balatonfüredi KSE, HE-DO B.Braun Gyöngyös, QHB-Eger, Sport36-Komló, HSA-NEKA, OTP Bank-Pick Szeged, PLER-Budapest, MOL Tatabánya KC, Telekom Veszprém, Fejér B.Á.L.-Veszprém.

A női NB I/B mezőnye: DVSC Schaeffler U19, ENUSE, Esztergomi Vitézek RAFC, Eszterházy SC, PC Trade Szegedi NKE, Ferencvárosi TC U19, Hajdúnánás SK, Komáromi VSE, OXXO Energy Orosházi NKC, Gárdony-Pázmánd NKK, PEAC, Tempo KSE, Szent István SE, Szigetszentmiklósi NKSE, Kispest NKK.

A férfi NB I/B mezőnye: BFKA-Balatonfüred, BFKA-Veszprém, Optimum Solar-Békési FKC, DEAC, Tungsram SE-Nagykanizsa, DVTK, KK Ajka, Kecskeméti TE-Piroska Szörp, Százhalombattai KE, Mezőkövesdi KC, ÓAM-Ózdi KC, OTP Bank-Pick Szeged U21, Rákosmenti KSK, Csépe Salgótarjáni SKC, Szigetszentmiklósi KSK, Vecsés SE, Tatai AC, Veszprémi Kézilabda Kft.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában