Labdarúgás

2023.07.31. 18:00

Bemutatkozott az NB I.-ben a pár éve még a megyeiben focizó középpályás

Elkezdődött az NB I.-es bajnokság.

Kemma.hu

Végh Bence (jobbra) gólt szerzettt az NB I.-ben

Forrás: MTK.hu

Fotó: Toman Antal

A hétvégén megkezdődött az NB I.-es bajnokság, az 1. fordulóban vasárnap estig négy mérkőzést játszottak le. A bajnokság első találkozóját az MTK és a Paks vívta, amely a vendégek vezetőedzője, Bognár György miatt igazán pikáns volt, hiszen a sokáig a Budaörssel Tatabányán játszó tréner előbb a Paks, majd az MTK, most pedig újra a Paks vezetőedzőjeként dolgozik, ráadásul fia, Bognár István az MTK kezdőcsapatában kapott helyet. 

Az MTK kapujában a pilismaróti Demjén Patrik kezdett. A 0-0-s félidőt követően az MTK szerezte meg a vezetést Németh Krisztián góljával, de a csereként beálló Böde Dániel beállt, így végül 1-1-re végződött a találkozó. A mérkőzés hajrájában beállt az MTK csapatába Végh Bence is, aki a Mosonmagyaróvártól igazolt az MTK. A 26 éves védekező középpályás a 2020-2021-es bajnokságot még Komáromban töltötte az NB III.-ban, de előtte a megyei első osztályban is alapembere volt a csapatnak, így pár éven belül három osztályt ugrott. A játékos egyébként ászári nevelés, innen került a Győri ETO-hoz, majd a Komáromhoz. 

Szombaton a másik újonc, a Diósgyőri VTK is bemutatkozott az NB I.-ben, de kevesebb sikerrel, mint az MTK. A miskolci gárda hazai környezetben fogadta a Puskás Akadémiát, ám a vendégek egy 10. percben szerzett Slagveer-góllal 1-0-ra győztek Miskolcon. Szombat este az Újpest és a Fehérvár FC csapott össsze. 

A hazaiak már a 12. percben megszerezték a vezetést Matija Ljujic góljával, ám egy furcsa esetet követően Csoboth Kevin a kiállítás sorsára jutott, így emberhátrányban futballoztak több, mint egy órát az újpestiek. Tíz emberrel játszva sem adták fel a támadásokat, ennek eredményeképp Luka Mack még a szünet előtt betalált, így az Újpest 2-0-ra vezetett a szünetben. A térfélcserét követően a MOL nevet elveszítő Fehérvár egy volt újpesti, Katona Mátyás góljával szépíteni tudott, de érvényes egyenlítőgólt már nem tudott rúgni, így a hősiesen játszó Újpest otthon tartotta a három pontot. 

Vasárnap a Zalaegerszeg nagyon gyorsan kétgólos hátrányba került a Kisvárda ellen, hiszen a 15. percben már 2-0 volt az állás Mesanovic duplájával. Bóér Gábor, a Zalaegerszeg vezetőedzője rendhagyó módon ötöt is cserélt a félidőben (ekkor lépett pályára a tatabányai kötődésű Klausz Milán, Klausz László fia), de így sem sikerült az áttörés, így a Kisvárda 2-0-ra diadalmaskodott Zalaegerszegen. A Debrecen-Mezőkövesd találkozót hétfőn, 20 órától rendezik, a Ferencváros-Kecskemét összecsapást pedig szeptember 27-re halasztották a Fradi nemzetközi kötelezettségei miatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában