Autóverseny

2023.05.20. 15:37

Rally-legendák hódították meg Esztergomot +fotók, videó

E hétvégén zajlik az Esztergom Classic rally-verseny, ahol igazi legendák is autóba ülnek.

Kemma.hu

ifj. Tóth János Janika autójának adta meg a rajtjelet Hernádi Ádám polgármester

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

30 évvel az I. Esztergomi Rally megrendezése után május 19-étől három napon át újra megtartották a legendás autóversenyt. Az Esztergom Classic elnevezésű esemény minden elemében az egykori híres futamokat idézte.

Szombaton 13 órakor volt az első rajt a főtéren, innen startoltak el a legendás autócsodák. A versenyzők az Esztergom-Lábatlan-Bajna-Esztergom útvonalon haladtak. A száguldó rallyautók a bajnai Metternich-kastélynál pihenhettek meg, hogy aztán Esztergomban visszatérve a város híres szállodáinál lévő utcákon folytassák a viadalt. 

Rally, Esztergom, autóverseny
Az Esztergom Classic-hoz járgányok kiállítása is hozzátartozott
Fotó: P. O. Z. / Forrás:  24 Óra

Vasárnap az Esztergom-Tardosbánya-Bikolpuszta-Esztergom útvonalon zajlik majd a verseny. A három szakág: a Historic, a Cruise és a Regularity mindegyike külön-külön is nagy élményt és retró érzésvilágot kínál majd a versenyek és a kísérőprogramok iránt érdeklődőknek. 

A Histroric ágban azok ülnek volán mögé, akik 30 éve ott voltak az I. Esztergomi Rallyn. A Cruise-kategóriában a különleges járgányok, a Regularityben pedig a műfaj hőskorát képviselők száguldoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában