Kézilabda

2023.05.13. 21:42

Nagy győzelem a Balaton-parti rangadón, karnyújtásnyira a Tatabánya bronzérme

Megérdemelt győzött a Tombor-csapat a Balaton-parti rangadón.

Petrik József

Ubornyák Dávid (8) öt góllal vette ki a részét a győzelemből

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, NB I., férfi, 24. forduló

Balatonfüredi KSE–MOL Tatabánya KC 24-29 (14-16)

Balatonfüred, 600 néző, vezette: Andorka M., Hucker R.

Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 4, Maras 5/1, Vilovszki 4, Obradovics 1/1, Győri M. 4, Ugalde 3. Csere: Nagy B. (kapus), Ubornyák 5, Krancz, Pergel 3, Bodor. Vezetőedző: Tombor Csaba.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 1-3, 6.p.: 4-4, 12. p.: 9-8, 18.p.: 10-12, 22. p.: 11-15, 35. p.: 14-18, 45. p.: 17-23, 53. p.: 23-25, 56. p.: 23-27.

Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Ahogy az várható volt, a két csapat rivalizálása mit sem vesztett lendületéből az elmúlt évek során. Most is remek hangulat uralkodott a lelátón, elsősorban a szépszámú Bányász-drukkernek köszönhetően. A tatabányai szurkolók hazai „pályát” teremtve segítették győzelemre a Kék Tigriseket.

Mindkét együttest sérülések tizedelték a meglehetősen túlfűtött hangulatban kezdődő rangadón. A két gárda az első harminc percben szinte végig fej-fej mellett haladt. A lelátóról úgy tűnt, hogy a hazaiak védekezése olykor a durvaság határát súrolja, ám ahhoz, hogy így alakuljanak a dolgok a pályán, a halvány játékvezetői teljesítmény is hozzájárult.

Mégis a vendégek nyugodtak meg hamarabb, különösen, hogy Nagy Benedek váltotta Székelyt a kapuban. Bár ehhez a megnyugváshoz a bírok vajmi „támogatást” nyújtottak. Legalább három-négy olyan ítéletük is akadt az első játékrészben, amellyel egyértelműen a Kék Tigriseket sújtották.
A szünet után sem váltott át a meccs „rohanósra”. Miközben, a második félidő derekán – először a találkozó folyamán – hatgólos előnyre tett szert a Tombor-legénység, amely egyébként fegyelmezetten és koncentráltan kézilabdázott a mérkőzés nagy részében. Aztán a hajrához közeledve, hat-nyolc perc alatt úgy tűnt, kifogyott az üzemanyag a Tatabányából, mert a házigazdák két gólra faragták a hátrányukat. De a vendégek szakvezetője ismét húzott egy jót. Visszacserélte a kapuba Székelyt, aki a végén négy lövésből négyet hárított, és ezzel stabilizálta a Bányász vezetését, amely már kitartott az összecsapás lefújásáig.

Sibalin Jakab, a Tatabánya edzője: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de megnyertük a rangadót. A tét sem volt kicsi, de győzelmünk után fogalmazhatok úgy, hogy karnyújtásnyira kerültünk a bajnoki bronzéremtől.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában