Megyei II. osztály

2023.03.05. 09:00

Fontos rangadó előtt a Lábatlan

Címkék#megyei foci

A Zsámbéki SK II. szeretne visszavágni a Bajnak az elszenvedett vereségért.

Herczeg István

A Baj (kékben) újra legyőzné a Zsámbékot

Fotó: Flajsz Péter

Folytatódik a megyei másodosztály is a hétvégén, már a második tavaszi, összességében a tizenhetedik forduló jön március első hétvégéjén. A forduló ezúttal szombaton kezdődik, amikor két újonc gárda, a Zsámbék és a Baj játszik majd. Tavaly mindketten még a harmadosztályban szerepeltek, nem is rosszul, a másodosztályban viszont máshogy áll a két gárda. A Zsámbék masszívan esélyes a dobogóra, jelenleg ötödik, de csak három pontra van a harmadik helyen álló Bakonysárkánytól. A Baj hiába kezdte remekül a szezont, most csak a 12. pozícióban tanyázik, de az sem tett jót a csapatnak, hogy négy pontot levontak. Ősszel a Baj 4-1-re verte a Zsámbékot, így a zöld-fehéreknek van miért visszavágniuk. A tavaszt a Baj döntetlennel kezdte, a Zsámbék szabadnapos volt –viszont a halasztott meccsét hozni tudta. A forduló rangadóját Tokodon vívják, ahová a listavezető Lábatlan utazik. Mind a két gárda zseniális formában van, a Tokod az utolsó öt, a Lábatlan az utolsó négy meccsét egyaránt megnyerte. A pontkülönbség ugyan tíz egység a vendégek javára, de a jelenlegi forma mindkét csapatnál kirobbanó. Ősszel 4-1-re nyert Karcagi Pál csapata, de alighanem ennél most szorosabb párharcra számíthatunk. 

A dobogón álló Bakonysárkány meglepő vereséggel kezdte a szezont az Ács ellen, de most sem lesz egyszerűbb dolga, hiszen a Gyermely érkezik majd. A gyermelyiek kissé hektikusak, bárkit el tudnak kapni, de volt pár meglepő vereség is. A két csapat között csak hat pont a differencia, így ez is elég háromesélyes derbi lesz. Ősszel például nem bírtak egymással a felek, akkor 2-2 lett. Tavaly rangadó lett volna a Csolnok–Mocsa, idén már talán annyira nem, hiszen a hazaiak csak a nyolcadik helyen állnak, és nehézségekkel küzdenek. A Mocsa stabilan tartja második helyét, még akkor is, ha az ősz végén a Lábatlantól és a Tokodtól is kikaptak. Az őszi párharcot simán hozta Csizmadia Rajmund csapata, vélhetően most sem lesz másképp. 

A Dunaszentmiklós az előző hétvégén megszerezte első győzelmét újoncként, és ettől megjött az étvágya. Most a szintén győzelemmel rajtoló Ászár lesz az ellenfél, ám ezúttal hazai pályán futballozhatnak a miklósiak. Ősszel egy nem túl gólgazdag 0-0 lett a végeredmény, bízzunk benne, hogy ez nem ismétlődik meg. A sereghajtó Császár-Ete csapata múlt héten kiesési rangadót bukott, most pedig a Piliscsév otthonába látogat. A hazai csapat a tabella 9. helyén áll, az elmúlt szezonokhoz képest nagyon stabilak, így meglepő lenne, ha nem maradna otthon mindhárom pont. A Kisbér és az Ács meccse is pikáns lehet, hiszen a hazaiak nem tudtak elutazni Mocsára, így idén még nem játszottak, az Ács viszont egy bravúrgyőzelmen van túl. 
 

Eurotrade Megyei II. osztály, 17. forduló 
Március 4, szombat, 17 óra 
Zsámbéki SK II.–Baj KSE 
Március 5, vasárnap, 14:30 
Tokod SE–Lábatlani ESE, Bakonysárkányi SE–Gyermely, Csolnoki SZSE–Mocsa KSE, Dunaszentmiklósi SE–Ászár KSE, Piliscsévi SE–Császár-ETE, Kisbéri SSE–Ácsi Kinizsi SC. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában