Tenisz

2023.02.03. 17:51

Fucsovics veszített, egyenlő állásról folytatódik szombaton a Davis-kupa (fotók)

Az önmagához képest gyengén teniszező Fucsovics Márton nem bírt a remeklő Ugo Humberttel a tatabányai Magyarország–Franciaország Davis-kupa mérkőzés második egyéni összecsapásán.

Kemma.hu

Fucsovics Marcinak nem sikerült megszerezni Magyarország második győzelmét Humbert ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Péter

Piros Zsombor szenzációs győzelme után elsőszámú játékosunk, Fucsovics Márton (a világranglista 71. helyezettje) azzal a tudattal léphetett pályára a második számú francia, a balkezes Ugo Humbert (86.) ellen, hogy egy újabb sikerrel a magyar válogatott a győzelem küszöbére lép.

Az első játszma elején, 1-1-nél Fucsovicsnak két bréklabdája is volt, azonban nem tudott élni az eséllyel. Ez azért is bizonyult problémának, mert ezt követően a franciának volt két ugyanilyen lehetősége, ő viszont a másodikkal labdájával élni tudott (1-3). 1-4 után Fucsovics két bréklabdát is hárított, de a labdabiztosabb, és ami a lényeg, jóval kevesebbet hibázó francia a saját adogatásaira nagyon figyelt és a harmadik lehetőségét kihasználva megnyerte a játszmát (3:6). 

A második játszma is hasonlóan kezdődött, mint az első: 1-1 után Humbert lebrékelte Fucsovicsot, ekkor pedig már nagy volt a baj. A fájos háttal játszó magyar teniszező továbbra sem tudta elkapni a fonalat, sőt, a játéka egyre inkább szétesett, a kitűnően játszó Humbert pedig nem hagyta kihasználatlanul az esélyt és a második szettet is megnyerve (2:6) megszerezte a győzelmet. A francia csapat ezzel egyenlített, szombaton a párossal és további két egyénivel folytatódik a párharc.

– Nagyon jól, hiba nélkül játszott az ellenfelem, gratulálok neki. Szombaton megpróbálok javítani – nyilatkozta a mérkőzést követően Fucsovics.

Davis-kupa, világcsoport, selejtező

Magyarország–Franciaország 1-1

Fucsovics Márton–Ugo Humbert 3:6, 2-6

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában