Múltidéző

2022.12.30. 11:23

Lehet, hogy a tatai hó miatt vertük meg a brazilokat?! Videón a nagy magyar focititok

Még a hatalmas hóban is készültek a magyar labdarúgó csapatok a tavaszi idényre a tatai edzőtáborban. Az egységes edzésmódszerek fellendíthetik a magyar focit. Legalábbis ez volt az elképzelés 1964 telén.

Takács Zoltán

A tatai hóban, közös program alapján készültek a focisták

Forrás: filmhiradokonline.hu

1964 január. Hóban gimnasztikázó, vágtázó és fejelgető focisták vették birtokukba a tatai edzőtárbort. A korabeli filmhíradós anyag szerint a fő kérdés akkor is az volt, hogy előbbre lép-e a magyar labdarúgás? Ezt a célt szolgálta a Magyar Labdarúgó Szövetség azon intézkedése, hogy a nemzeti bajnokság első osztályában szereplő labdarúgó csapatok már az alapozás időszakában egységes módszer szerint készüljenek fel a mérkőzésekre. A tatai edzőtáborban egyszerre 6 NB I.-es csapat végezte az alapozó edzéseit. Első alkalommal a vidéki csapatok látogattak Tatára, január végétől a fővárosi együttesek is itt folytatták előkészületeiket.

S bár 1964-ben még nem a török, spanyol vagy francia tavaszban folyt a téli felkészülés, azt azért tényként kezelhetjük, hogy 1966-ban a világbajnokságon simán verte a brazilokat a magyar válogatott... igaz, azon a meccsen pont nem lépett pályára a minap elhunyt brazil focilegenda, Pelé..

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában