A jövő sportolói

2022.09.26. 18:57

Egy dolog miatt ment 600 gyerek a tatabányai sportcsarnokba - videó is készül róluk

Az atléták, a birkózók, a kézilabdázók és labdarúgók, a tornászok, a vívók és az ökölvívók, valamint a dzsúdó szakosztály edzői és tagjai várták az érdeklődő gyerekeket a Földi Imre Sportcsarnokban.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Szeptember 22-én és 23-án tartotta a Tatabánya Sport Club a nagy sportágválasztóját. A város valamennyi általános iskolájából érkeztek gyerekek a rendezvényre, ahol több száz fiatal ismerkedhetett meg a felsorolt sportágakkal. 

„Szerencsére valamennyi sportág elnyerte a fiatalok tetszését, így volt, aki mindenben kipróbálta magát. Ugyanígy tettek sportolóink is: Oláh Levi például vívott, birkózott, de a talajon a hátraszaltót is kipróbálta. Olykor az edzők is belekóstoltak a tőlük idegenebb sportágakba” – olvasható a klub közösségi oldalán. 

Katona Géza, a Tatabányai SC birkózó szakosztályának vezetőedzője a helyszínen elmondta, hogy ez egy új kezdeményezés a Tatabányai Sport Club keretein belül, az ötletet pedig különösen üdvözölte a szakosztályuk. 

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a két nap alatt csaknem hétszáz gyermek látogatott el ide a csarnokba és próbálta ki magát a különféle sportágakban. Reményeink szerint ezután sok fiatal kedvet kap majd a birkózáshoz és más sportágakhoz is. A rövid bemutatók és a játékos birkózások mellett több száz szórólapot is kiosztottunk. Tapasztalataim szerint most nagy a lelkesedés a fiatalok körében, de hozzá kell tennem, hogy ez néha alábbhagy, ha már edzésre kell jönni. A szülők figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy ha a gyermek szeretne sportolni, akkor támogassák őt, hozzák el edzésre ezzel is példát mutatva – mondta Katona Géza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában