Kézilabda

2022.09.12. 22:57

A hajrában sikerült bebiztosítani a győzelmeket

A Komárom és a Tata is újabb két ponttal gazdagodott a hétvégi bajnoki fordulóban

Kun Attila

Forrás: Facebook/TAC Férfi kézilabda csapat

Kézilabda Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, a Komárom női és a Tata férficsapata is győzelmet aratott a hétvégén a másodosztályú bajnokságban és hibátlan mérleggel mindketten a második helyen állnak.

NB I. B, női, 2. forduló
Komárom VSE–Pénzügyőr SE 32-28 (15-12)
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 40 néző, vezette: Hajdu T., Halász A.

Komárom: Vajk – Szabó-Kovacsicz 10, Karalyos 2, Ács 1, Bízik 2, Temes 8, Simsik 3/3. Csere: Kubina, Liszkai (kapusok), Kocsis 2, Gengeliczky 1/1, Tarjányi 2, Gál, Póczik 1. Vezetőedző: Neukum Tamás.  

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/2.

Kiállítások: 10, illetve 4 perc.

Végleg kiállítva: Karalyos (Komárom, 54.).

Az eredmény alakulása: 7. perc: 1-3, 17. p.: 6-5, 26. p.: 13-11, 37. p.: 21-16, 51. p.: 25-25, 59. p.: 31-26.

A mérkőzés esélyesének számító Komárom nem tudta megismételni az első fordulóban, Szombathelyen nyújtott remek teljesítményét és sok hibával játszva nem tudta leszakítani ellenfelét. A második játékrész elején úgy tűnt, hogy eldönti a mérkőzést a KVSE, de Pénzügyőr a hajrára egyenlíteni tudott. A rutinosabb vendéglátó végül érvényesítette a tudásbeli különbséget. A hazai csapatban a kapus Kubina Molli és Vajk Eszter, valamint Szabó-Kovacsicz Mónika és Temes Bernadett nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Neukum Tamás: – Úgy tűnik, a csapat még nem tudta levetkőzni az előző szezonban mutatott kettősségét: erősebb ellenfelek ellen felszívják magukat a lányok, a gyengébbekkel szemben viszont hajlamosak a könnyedebb játékra. Ezúttal dekoncentráltan kezdtünk, sok olyan hibát követtünk el, amelyet nem szabadott volna. Az első jó védekezésünket is csak a 27. percben láttam. A második félidőben sokszor túlizgultuk a játékot, amikor elléphettünk volna, rendbe hibáztunk és nehezen találtuk meg a ritmust. Benne volt a levegőben, hogy pontot veszíthetünk.

A Komárom ma este, 18.30-tól a másfél hete bajnokin már legyőzött Szombathelyi KKA-t fogadja a Magyar Kupa első fordulójában. – Ezt az összecsapást gyakorló mérkőzésnek szánjuk, ezúttal azok kapnak majd több lehetőséget, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak – tudtuk meg Neukum Tamástól, aki azt is hozzátette, hogy Szabó-Kovacsicz Mónika és Temes Bernadett ezúttal pihenőt kap.

NB I. B, férfi, 2. forduló
ÓAM-Ózdi KC–Tatai AC 21-23 (7-10)
Ózd, 250 néző, vezette: Héjja Á., Kónya B. K.

Tata: Tatai – Kiss, Kovács 2, Kreisz 5/1, Gajdos 1, Bodnár 3, Sárosi 6. Csere: Blázsovics (kapus), Katus, Tóth 2, Vass 2, Igali 2, Molnár. Edző: Márton Ádám.

Hétméteresek: 3/2, illetve 2/1.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 2-0, 26. p.: 6-9, 43. p.: 10-16, 56. p.: 19-20.

Megilletődötten kezdett a Tata, de aztán működni kezdett az 5+1-es védekezés és ennek köszönhetően kontroll alatt tartotta a meccset a vendégcsapat. A második félidő elején tovább növelte előnyét a TAC, de a hazaiak a végére feljöttek és szorossá tették a találkozót.

Márton Ádám: – Megismétlődött az első fordulóban lejátszott Ajka elleni meccs forgatókönyve. A védekezésünk rendben volt, de a támadójátékunkon javítani kell és a végig kell koncentrálnunk. K. A.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában