Közép-Európa Bajnokság

2022.08.02. 14:04

Magyar sporttörténelmet írnak a tatai izlandilovasok Németországban

Újabb nagy lépést tett a tatai székhelyű Magyar, Izlandi Lovas Egyesület. Néhány napon belül magyar színekben először indul versenyző nemzetközi, izlandilovas-versenyen.

Sz. A.

Straubinger Zoltán, Valler Veronika, Pálházy-Nagy Zsuzsa, valamint Németh Krisztina egy Tatán nevelkedő izlandi lóval

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Mint ismert, a korábbi Tatai és Térségbeli Lovaséletfejlesztő Egyesületet és így Magyarországot 2020-ban vette fel tagjai közé a Nemzetközi Izlandi Lovasszövetség. A világszervezetnek így lett hazánk a 22., teljes jogú tagja. Ugyan azóta megküzdöttünk a covid világjárvánnyal, a világ is bezárult sok szempontból, az élet nem állt meg. Ezt bizonyítja az, hogy a közelmúltban a Landsmóton, a Nemzeti Izlandi Lóversenyen, a szigetország legnagyobb szabadtéri sporteseményén is felvonták a piros-fehér-zöld zászlót, az augusztus 4-én induló, hannoveri Közép-Európa Bajnokságon pedig már magyar színekben is indul versenyző. 

Az izlandi Lamdsmóton már ott lobogott a magyar zászló is a közelmúltban - Magyar izlandi Lovas szövetség
Az izlandi Lamdsmóton már ott lobogott a magyar zászló is a közelmúltban
Forrás: Eyja

Kremmer Veronika hazánkat először fogja képviselni, de itt él és igazán rutinos versenyző: tölt jármódban világranglista-vezető. Hogy mi is az a tölt mód? Az izlandi lovak specialitása a négyütemű oldalirányú jármód, amikor a lovas szinte rázkódásmentesen ül a nyeregben. Ez is az izlandi lovasversenyek egyik száma, Veronika most is ebben fog indulni. 

Edzője mellett négytagú magyar stáb kíséri majd el a németországi viadalra. Straubinger Zoltán valamint Németh Krisztina, a lovasegyesület elnöke és elnökhelyettese, a titkára, Pálházy-Nagy Zsuzsa, valamint Valler Veronika. Krisztina és Veronika pedig a következő nagy versenyen, a 2023-as hollandiai világbajnokságon talán már maga is versenyezni fog a magyar színekben. A négytagú küldöttség nem pusztán sportszakmai feladatokat lát majd el egyébként a hannoveri bajnokságon. Mint azt Straubinger Zoltántól megtudtuk, a versenyen a magyar gasztronómiát, kultúrát, valamint Tatát is bemutatják majd. Ebben a város önkormányzata is segítette őket különböző kiadványokkal. 

Kremmer Veronika képviseli hazánkat az izlandilovas Közép-Európa Bajnokságon
Kremmer Veronika képviseli hazánkat az izlandilovas Közép-Európa Bajnokságon
Forrás: Fiona Tatschl / Beküldött

− Az egyesületünknek és a tagságunknak is óriási eredmény, hogy részt vehetünk a Közép-Európa Bajnokságon, hazánkat képviselve, most először. Sokan álltak az ügyünk, a missziónk mellé, minden támogatást köszönünk, hogy újabb mérföldkövet érhettünk el. Bizakodóak vagyunk, minél jobb eredményben reménykedünk a Tatán élő Kremmer Veronikával együtt, aki egyesületi tagunk is. A lovai, Ísbjörn vom Vindstaðir, valamint Neptún von Vindstaðir is magyarországi istállóból érkeznek a viadalra − részletezte az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában