elismerés

2021.10.25. 12:47

Világszövetségbe vitték be hazánkat, most díjazták a tatai, izlandi lovasokat

Németh Krisztina és Straubinger Zoltán Széchenyi Díj a Közügyekért elismerést vehetett át Székesfehérváron.

Sz. A.

Németh Krisztina és Straubinger Zoltán Széchenyi Díj a Közügyekért elismerést vehetett át Székesfehérváron.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Széchenyi Díj a Közügyekért díjat vehetett át a minap Straubinger Zoltán és Németh Krisztina, a Magyar, Izlandi Lovas Egyesület két vezetője Fehérváron, ahol telefonon köszöntötte és méltatta a megjelent díjazottakat Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke. Varga István Attila, a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató Mentők alapítója Varga Lajossal, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület alapítójával adta át a díjakat tűzoltóknak, mentősnek, a közösségekért különböző területen rendületlenül dolgozóknak, köztük a két tatainak.

Varga István Attila köszöntőjében többek között arról beszélt, hogy természetünknél fogva teremtő lények vagyunk: minden gondolatunkkal, vágyakozásunkkal, érzéseinkkel, félelmeinkkel, szavainkkal és tetteinkkel folyamatosan, még ebben a másodpercben is alkotunk és teremtünk.

– Érdemes sikerként megünnepelni a célok elérését, hiszen ebből meríthetünk a következőkhöz erőt, lelkesedést. Törekedjünk elképzelhető és elérhető célok kitűzésére és merjünk nagyot álmodni. Ha kitartóan álmodozunk és vágyakozunk, és hajlandóak is vagyunk megtenni ezekért az álmokért mindent, akkor előbb utóbb megteremtődnek, egyik a másik után – tette hozzá, kiemelve:

„Mindig köszönjünk meg mindent, legyünk hálásak és bízzunk a csodákban. Tudjunk választ adni minden este saját magunknak arra a kérdésre: Mit tettem ma, ami holnap is számít?”

Straubinger Zoltán méltatásában elhangzott: a Magyar, Izlandi Lovas Egyesület elnöke évtizedek óta a lovas kultúra, a lovassport elkötelezettje. Lokálpatriótaként szűkebb környezetében, Tatán számos lovas, közösségi rendezvény megszületésében vállalt aktív, vezető szerepet, hogy mind többekkel ismertesse meg a lovas hagyományokat, hogy a felnövekvő generációknak is átadja a lovak iránti szeretetet. Miközben időt, energiát, erőforrásokat nem kímélve szolgálta e nemes missziót, úttörővé is vált az izlandi lovak népszerűsítésével. A különleges, tiszta vérvonalú fajta iránti szakmai és lovas érdeklődés új, nemzetközi utakat nyitott meg. A Straubinger Zoltán által vezetett egyesület 2020-ban felvételt nyert az Izlandi Lovas Világszövetségbe, amelynek így hazánk lett a 22. teljes jogú tagja.

Straubinger Zoltán célja szolgálni és erősíteni a 22 ország kapcsolatait, segíteni és beindítani az izlandi lovak magyarországi tenyésztését, új versenylehetőségeket biztosítani a magyar lovasoknak, valamint népszerűsíteni hazánk természeti, kulturális, turisztikai értékeit a világszövetségen belül, így erősítve Magyarország sport-, gazdasági-, kulturális kapcsolatait egyaránt.

Németh Krisztina az egyesület 2009-es megalakulása óta szakmai vezetőként, 2019-től elnökhelyettesként végzi munkáját. Aktív részt vállalt azoknak a nemzetközi kapcsolatoknak a kialakításában, amelyek révén Magyarország 2020-ban tagja lett az Izlandi Lovas Világszövetségnek.

Számos ingyenes gyermek és közösségi program megszervezésében és lebonyolításában vett részt, hogy megismertesse a lovaglás szépségét, országunk lovas-hagyományait többek között a jövő generációjával. Korábban versenyzőként és versenyszervezőként is bizonyította rátermettségét.

Most aktív szakmai párbeszédet folytat az izlandi lótenyésztés, és versenyeztetés hazai beindítása érdekében magyar és nemzetközi szakértőkkel. Hazánkat az izlandi lovak és az izlandi lovas kultúra meghonosításával szolgálja, és a jövőben tovább gazdagítaná a hazai lovassportot új dimenziókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában