Címvédés

2022.08.10. 08:48

Esztergomi horgász remekelt a világbajnok csapatban

Az U20-as korosztály fiataljai az Ifjúsági Horgász Világbajnokságon védték meg aranyérmes helyezésüket. A csapat tagjaként Nagy Hunor is örülhetett.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Az idén a Szlovéniában, Radece térségében a Száva folyón rendezték meg az Ifjúsági Horgász Világbajnokságot, amelyen az U20-as korosztályban megvédté aranyérmes helyezését a korábbi győztesek. A csapat tagja volt Nagy Hunor, az esztergomi Vasas Horgász Egyesület tagja.

A verseny lefújása előtt két perccel dőlt el a helyezésünk, a világbajnokságot egy méretes harcsának köszönhetjük, melyet az utolsó pillanatban fogott ki egy csapattársam.

– mesélte Nagy Hunor, aki a csapattal felkészülésként négy napot horgászott a helyszínen. Közösen hoztak döntést: apróhalra állítják össze a szereléket. A taktika bejött.

A sok kis fogás jó helyezéseket hozott az egyes szektorokban, időnként sikerült egy-egy nagyobb harcsát, dévért vagy keszeget horogra akasztani. A 2021-es aranycsapatból Nagy Hunor egyéniben az 5. helyet szerezte meg.

Zoltai Dániel, a megyei horgászszövetség elnöke elmondta, a szövetség kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésére, az országos szövetség pedig támogatja a nemzetközi versenyzést is, ahol Magyarország vezeti az édesvízi világranglistát. Hunor felkészülésében segítséget kapott édesapjától, Nagy Józsefről, a Vasas Horgász Egyesülettől, itt Osvald Zsolt vezette be a horgászat alapjaiba, illetve versenytapasztalatokkal támogatta Csöregi Balázs világbajnok horgászunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában