Foci

2022.06.10. 11:18

Itt a döntés: házon belülről érkezett a Tatabányai SC új vezetőedzője

A klub az elmúlt szezonban játékosként a csapatnál dolgozó Gyürki Gergelyt nevezték ki a Tatabánya vezetőedzőjének, akinek nem újdonság az edzői munka.

Kemma.hu

Forrás: Tatabányai SC

Mint korábban megírtuk, a TSC Labdarúgó Kft. elmúlt évi veszteséges gazdálkodása okán a vezetésnek költségeket kellett csökkenteni. Ekkor három év után távozott a focicsapat vezetőedzője, Bekő Balázs. A klub most Facebook-oldalán közölte: megtalálták az utódját, méghozzá a csapat egyik játékosa, Gyürki Gergely személyében.

Az elmúlt három szezonban játékosunk volt, a június végén kezdődő felkészülés alatt viszont már vezetőedzőnk lesz Gyürki Gergely, aki a klubvezetés felkérésére rövid időn belül elvállalta a feladatot. Most úgy tűnik, néhány távozó kivételével sikerült egyben tartani a csapat java részét

– írták posztjukban.

Gyürki Gergely három éve szerződött játékosként Tatabányára, de Bekő Balázs kezei alatt a tréneri munka rejtelmeit is tanulhatta. Elvégezte az UEFA B képzését, míg jelenleg az UEFA A oktatás hallgatója, emellett az elmúlt bajnoki szezonban a TSC U19 csapatának vezetőedzője volt. Az elmúlt szezonban futballozott a felnőtt csapatban.

– Számomra nagyon szép és megtisztelő feladat a Tatabányai SC felnőtt labdarúgócsapat vezetőedzőjének lenni, hiszen ebben a stadionban mindig is komoly eredményei és hagyományai voltak a labdarúgásnak – fogalmazott Gyürki Gergely. 

Mint kiemelte, már most megkezdték a munkát, folyamatosan beszélnek a játékosokkal, hogy a június végén kezdődő felkészülés zökkenőmentesen indulhasson a csapattal, amelynek jelentős része egyben marad. 

– Az a célunk, hogy stabil, szerethető és ütőképes csapatunk legyen, amelyet a kohézió és a szervezettség jellemez. Komoly erényünk, hogy jó alapokkal rendelkezünk, amelyre lehet és fogunk is építkezni – mondta el a TSC újonnan kinevezett vezetőedzője.

– A tavalyi gazdasági év negatív eredménye ösztönzött bennünket arra, hogy újragondoljuk a tatabányai labdarúgás jelenét és jövőjét – mondta el Molnár József, a TSC Labdarúgó Kft. ügyvezetője. – Nem szerettük volna, ha a felelőtlen ígéretek okán a csapat ismét az ellehetetlenülés közelébe érkezik, ezért csökkenteni kellett bizonyos költségeket. A még észszerű és elfogadható gazdálkodással a csapat jelentős részét egyben tudjuk tartani, és igazolni is tudunk. Gyürki Gergely személyében egy fiatal, ambiciózus szakember mellett tettük le a voksunkat. Egy olyan vezetőedzőt találtunk, aki a futballozás mellett kilenc éve edzősködik, eddig az U19 csapatunk trénere volt, és rendkívül nagy bizalomnak és tiszteletnek örvend társai és játékosai körében. Gergő valódi csapatember és vezéregyéniség – emelte ki az ügyvezető, aki hozzátette, nagy dolognak tartják, hogy részben Gergely személye végett is egyben maradt a csapat.

– Az esetlegesen távozó játékosaink pótlását is meg tudjuk oldani a következő napokban. Egyelőre célok kitűzéséről korai beszélni, de az biztos, hogy a Tatabányai SC továbbra is jó szakmai kezekben lesz. A mi feladatunk pedig az, hogy továbbra is biztosítsuk a feltételeket a stabil NB III-as működéshez – zárta gondolatait az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában