Összegzés

2021.12.29. 20:40

Szűk kerettel is az élmezőnyben tud maradni a TAC

A negyedik helyről várja a február eleji folytatást a Tatai AC férfi kézilabdacsapata az NB I. B. Nyugati csoportjában. Sibalin Jakab vezetőedző az őszt értékelve lapunknak elmondta: a cél, hogy a szezon végén is az első ötben legyen a gárda.

Várvizi Tamás

A Tatai AC-nál (sötét mezben) nem lehetnek elégedetlenek az őszi szezonnal, hiszen a negyedik helyen telelnek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A Tatai AC 12 forduló után 6-1-5-ös mérleggel, 13 pontot gyűjtve a negyedik helyen áll a tízcsapatos mezőnyben. A tavalyi szezon után örömteli, hogy a csapatok tudták magukat tartani a tervezett menetrendhez (a tavalyihoz hasonló halasztásözönre egyébként idén már nincs is lehetőség, a szövetség rendelkezése értelmében ugyanis, ha ifistákkal is, de mindenképp le kell játszani a mérkőzéseket). 

Minket szerencsére megkímélt a vírus – a csapat mindegyik tagja egyébként be is van oltva –, ám a sérüléseket és az egyéb megbetegedéseket sajnos nem kerülhettük el – kezdte értékelését a tréner. 

Mint fogalmazott, az őszi negyedik helyet reálisnak tartja, hiszen a dobogósok – Budai Farkasok, BFKA-Veszprém, PLER-Budapest – erősebb és nem utolsósorban jóval mélyebb kerettel rendelkeznek. Mi több, Sibalin Jakab elmondása szerint a TAC mögötti egy-két csapatról is elmondható, hogy több játékossal gazdálkodhatnak. 

A mi keretünk nagyjából tizenöt fősre tehető, ugyanez a szám például a Veszprémnél, vagy a Budai Farkasoknál húsz fölötti. A náluk a meccskeretből kimaradók bőven kerettagok lehetnének – érzékeltette a különbséget a vezetőedző, hozzátéve, a különböző sérülések, betegségek miatt jóformán sosem állt rendelkezésre tizenöt játékos. Sibalin Jakab kiemelte, a mostani negyedik helyet aláírnák a szezon végén is, igaz, mint mondta, addig még hosszú az út. 

A jó kezdés fontos volt, de azt egy hullámvölgy követte, majd megint jött egy jobb időszak. A PLER elleni hazai vereség kicsit megtört minket, ám az utolsó három fordulón szerzett öt pont nem fest rosszul – részletezte a szakvezető. 

A vezetőedző kérdésünkre elmondta, a kapusteljesítmény kiegyensúlyozottan jó volt, emellett a védekezésre sem lehet panasz (mindezt a számok is alátámasztják, a TAC kapta a második legkevesebb gólt, 306-ot, mindössze hárommal többet, mint a Budai Farkasok–PLER duó – a szerk). 

Sibalin mester zárásként úgy fogalmazott: helyzetkihasználásban és kiegyensúlyozottságban előre lehet lépni a tavasszal. 

A folytatásról Sibalin Jakab a tavaszi szezon kapcsán kiemelte: akkor lennének elégedettek, ha a bajnokság végén is az első ötben lehetne találkozni a TAC nevével. Ennek érdekében már január elején megkezdik a felkészülést a tavaszra, négy edzőmérkőzést is szeretnének játszani, az ellenfelek és az időpontok egyelőre még nem ismertek. Szóba jöhet erős NB II.-es rivális is és a Keleti csoportból is összecsaphatnak ellenféllel. A bajnokság rögtön egy megyei rangadóval folytatódik a tataiak számára: február 5-én a sereghajtó Komárom VSE otthonában nyitják az évet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában