hódy

2021.08.17. 08:38

Sikert aratott a vízi triatlon verseny az Öreg-tónál (fotók)

A Tatai Hódy Sportegyesület rendhagyó triatlonversenyt szervezett szombaton az Öreg-tónal.

K. A.

Szombaton érdekes programnak lehettek tanúi az érdeklődők Tatán, az Öreg-tó partján, ahol a Tatai Hódy Sportegyesület különleges versenyeket, vízi és vízi minitriatlont szervezett. Előbbi számban 2 kilométer túrakenu, 4 kilométer futás és 500 méter úszás, utóbbiban ugyancsak 2 kilométer túrakenu, valamint 2-2 kilométer gyaloglás és kerékpározás várt a résztvevőkre. Mindkét versenyszámban háromfős csapatok indulhattak, akik három korcsoportban (14–20, 21–40 és 41–60 év) és ugyanennyi kategóriában (női, férfi, legalább egy női csapattag esetén mix) tehették próbára felkészültségüket. Mint Czina László alelnöktől, egyben a Hódy SE egyik edzőjétől megtudtuk, a rendezvényt egy pályázati program keretében valósították meg.

– A „Mozgással az Öreg-tó körül” elnevezésű projektre 6 millió forintot kaptunk, idén és jövőre egyaránt három rendezvényt kell megszerveznünk. Júniusban tartottuk meg a Csaszi-emlékevezést, a mostani program a második, októberben pedig crossfit-challenget tervezünk. Jövőre ugyanezeket a rendezvényeket szeretnénk megszervezni – tudtuk meg Czina Lászlótól, aki kitért a programsorozat hátterére is.

– A célunk az, hogy minél több emberrel megismertessük az Öreg-tó adta sportolási lehetőségeket. Annak örülnénk a legjobban, ha az igazolt sportolók lehoznák ide barátaikat, ismerőseiket, és ezáltal a szabadidő-sportolókat is megnyernénk a vízi sportágaknak. A mai rendezvény remekül sikerült, hiszen mintegy 200-an vettek részt rajta, versenyzőink Tatán kívül Lábatlanról, Oroszlányról és Tatabányáról érkeztek – tudtuk meg a szakembertől.

A győztes csapatok

Vízi triatlon: 16–20 év, férfi: Karak; 21–40, férfi „A”: Bodorvent; 21–40, férfi „B”: Kutyaütők; 41–60, férfi: Vadkörte; 21–40, mix: Tricepsz Tesók.

Minitriatlon: 14–20, női: Hercegnők; 21–40, női: Léna és bandája; 41–60, női: Sétafika; 14–20, férfi: Tökéletes trió; 14–20, mix „A”: Nokedli pörkölttel; 14–20, mix „B”: 2840; 41–60, mix „A”: Robinhood; 41–60, mix „B”: Cápák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában