csapat

2020.08.03. 12:29

Horgászaink helytálltak Szegeden

A Magyar Országos Horgász Szövetség legnagyobb versenyén, a tagszövetségek csapatainak országos bajnokságán a 19 csapat között nyolcadik helyen végzett Komárom-Esztergom megye horgászainak 8 fős csapata.

Kemma.hu

A Magyar Országos Horgász Szövetség legnagyobb versenyén 19 csapat között nyolcadik helyen végzett megyénk horgászainak 8 fős csapata.

Forrás: Beküldött/KEMHESZ

Ahogy a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége közleményében kiemelte: a helyszín már sok éve a Szeged melletti Maty-éri evezőspálya, ahol borítékolható a bőséges zsákmány, így igazi örömpeca jellemző a versenyre. A KEMHESZ csapatának igen erős mezőnyben kellett helyt állni, ugyanis egy-egy csapatban a négy felnőtt mellett egy-egy versenyző szerepel az U15, az U20 és U25-ös korosztályból, valamint egy női tag teszi teljessé a társaságot. A csapat jó szerepléséhez mindkét napon az összes tagnak jól kell horgászni.

Megyénk horgászainak képviselői közül kiemelkedően szerepelt a csapat női tagja, Iglódi Réka, aki az egyik legrosszabb helyen ért el jó eredményeket és idén a magyar válogatott tagja lehet, valamint a világ- és magyar bajnok Csőregi Balázs és testvére Ferenc. Ők mindkét versenynapon a mezőny legjobbjai közé kerültek kiegyensúlyozott teljesítményükkel.

Szavazzanak a megyei pecások fogásaira is!

Hónap fogása játékunk első fordulója a célegyenesbe ért, ugyanis már a szavazatokat gyűjtik megyénk horgászai. A három legnépszerűbb képért minden hónapban 5 ezer forint értékű etetőanyag-ajándékcsomag jár a Tímár Mix jóvoltából. A legtöbb voks pedig további nyereményeket, hűtőtáskát, horgászszéket ér. És hogy felpörgessük a hideg novembert is, az év fogása címért megrendezzük majd a négy megelőző hónap dobogósainak versenyét. Nézzék meg a fogásokat és szavazzanak!

A MOHOSZ beszámolója szerint a megújult Maty-éri pálya most kicsit más arcát mutatta. A mezőny zöme a rövid spiccbotal, vagy a rakósbotok top setjeivel történő apróhalas horgászatot választotta. Ezzel a módszerrel 300-600 darab 2-5 dekás pontyot, kárászt, keszeget lehetett fogni, melyek közé beeshetett 1-2 bónusznak számító szákolós ponty is. A várakozással ellentétben a gyűrűs botok most kevésbé jutottak szóhoz. Az időjárás megkímélte a mezőnyt, 8-14 óráig, amíg tartott a verseny első fordulója, szép idő volt, előtte és utána azonban megnyíltak az ég csatornái: eső, zápor, zivatar verte a pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában