labdarúgás

2020.07.11. 13:14

Hamarosan tétmeccset játszik az NB-ben szereplő Tatabánya és a Komárom is

A labdarúgó NB II. és az NB III. mezőnye is augusztus első vasárnapján rajtol. Az ismét az NB-ben szereplő Tatabánya most bizonyíthat.

Herczeg István

Forrás: KVSE

Fotó: Picasa

Elkészült, közzétette a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2020/21-es évad versenynaptárát, amelyből kiderül, hogy a 33 fordulós, 12 csapatos NB I. (az új évadban is három kört játszanak egymás ellen a csapatok) augusztus 15-én kezdődik, és az őszi szezon december 19-én, a 16. körrel zárul (ebben az időszakban mindössze egy hétközi forduló lesz, december 16-án).

A Tatabánya ismét az NB III-ban

Ahogy arról beszámoltunk, az MLSZ májusban engedélyezte a Tatabányai SC számára az NB III-ban való indulást. A csaapat a tatabányai önkormányzattól is megkapta az anyagi támogatást a nevezéshez. A Tatabánya lehetséges csoportbeli ellenfeleit ebben a cikkünkben részleteztük.

Az élvonalbeli bajnokság a tervek szerint öthetes téli szünetet követően, január 23-án folytatódik, és a záróforduló meccseit május 15-én játsszák (a második etapban is egy hétközi kör lesz, február 3-án).

A labdarúgó NB II. 20 csapata augusztus 2-án játssza az 1. fordulót, amelyet három nappal később hétközi kör követ. A jövő hónapban kétszer lesz hétközi forduló (augusztus utolsó szerdáján lesz a második), szeptemberben egyszer, novemberben kétszer, az őszi idény pedig a 21. játéknappal, december 13-án zárul. A másodosztályban a tavasz január 31-én kezdődik, az utolsó, a 38. kört pedig május 16-án rendezik meg.

Az NB III. is augusztus első vasárnapján rajtol, és az ősszel három hétközi forduló lesz. A 38 fordulósra tervezett bajnokságban – amelyben a tervek szerint három csoportban maximum 20-20 csapat játszik majd (annak ellenére, hogy indulási joga összesen 72 sportszervezetnek van: az NB II-ből kiesett 3 együttesnek, a tavalyi NB III-ban a 2–12. helyen végzett 33 csapatnak, a tavalyi NB III-as csoportok 2 legjobb 13. helyezettjének, a megyei I. osztályú bajnokoknak, összesen 20 gárdának, az 2020/21-es évad NB I-es gárdák tartalékjainak, összesen 12 együttesnek, és a 2019/20-as évadban az NB I-ből kiesett 2 együttes tartalékjainak) – az őszi zárás, a 21. körrel december 6-án lesz. A harmadik vonalban a tavasz február 28-án érkezik meg, ekkor játsszák az első meccseket, és az áprilisi két darab, és a májusi 1-jei hétközi forduló után májusi 30-án zárul a sorozat.

A Magyar Kupa első öt fordulóját az új évadban is a megyei szövetség rendezi, a legfrissebbek már július 29-én pályára léphetnek, az 5. kört augusztus 26-án kell lejátszani, ekkor alakul ki a főtábla mezőnye. Az NB-s gárdák a 6. körben kapcsolódnak be a kupasorozatba, a szeptember 19–20-i hétvégén, a finálét pedig május 19-én rendezik meg a budapesti Puskás Ferenc stadionban.

A magyar felnőttlabdarúgó-válogatottnak ezen az őszön két sorozatban kell meccseket játszania, emiatt négy olyan időszak is lesz, amikor nem rendeznek NB I-es és NB II-es meccseket. A Nemzetek Ligája két szeptemberi meccsére augusztus 31-én kezdődik a felkészülés, októberben pedig Európa-bajnoki pótselejtezőt és két Nemeztek Ligája találkozót játszik nemzeti együttesünk. Novemberben újabb két Nemzetek Ligája csoportmeccs vár a válogatottra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában