verseny

2020.04.17. 07:30

Az esztergomi sportlövők már újra fegyvert vennének a kezükbe

Szép eredményeket értek el az Esztergomi Spartacus Sportlövő Klub versenyzői a járvány előtt megrendezett versenyeken. Bár most nekik is kényszerszünetet kell tartaniuk, de remélik, hogy mihamarabb újra fegyvert ragadhatnak.

Walczer Patrik

Kobezda Andrea (képünkön) és társai már nagyon várják, hogy újra versenyezhessenek végre

Fotó: MW

Az esztergomi sportlövők a január 12-i IDPA New Year Cuppal, vagyis a szokásos évnyitó önvédelmi szituációs versennyel indították az esztendőt. Kobezda Andrea briliánsan vette az akadályokat: lady kategóriában az I. helyet szerezte meg, összetettben nyolcadik lett. Farkas Beatrix a női mezőnyben bronzérmesként végzett, összetettben pedig a 26. helyet tudhatta magáénak. A csapat tagjai február 1-jén egy új szak­ágban debütáltak és segítségül kellett hívniuk a jó feladatmegoldó képességüket is.

Aznap Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyorskombinált PCC (pisztoly és pisztoly kaliberű puska kombinált) versenyén bizonyítottak. Kobezda Andrea második lett, Laub János pedig a 31. helyen végzett. Kobezda Andrea a John Wick Cup nevű, február 9-i szituációs IDPA versenyen újabb második helyezést ért el, társa, Farkas Beatrix negyedik lett. Február 29-én a Közszolgálati IDPA kupára utaztak, ahol a lady mezőnyben előbbi negyedik, utóbbi versenyző nyolcadik helyet szerezte meg. Laub János az SSP kategória 98. helyén végzett.

– Aznap délelőtt még Dunaújvárosban, a Rapid shooting-Steel versenyen szerepeltünk és onnan kellett 17 órára átérnünk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, ahol újabb megmérettetés várt ránk – idézte fel Kobezda Andrea. Dunaújvárosban Kobezda Andrea második (nagykaliberű puska) harmadik (kiskaliberű puska), ötödik (nagyöblű puska) és nyolcadik (kiskaliberű pisztoly) helyen végzett.

Laub János negyedik (kiskaliberű pisztoly), ötödik (kiskaliberű puska), hetedik (nagykaliberű pisztoly) és kilencedik (nagyöblű puska) helyezéseket ért el. Farkas Beatrix még a március 1-i Copland 3. IDPA versenyen is elindult, ahol bronzérmet szerzett. Kobezda Andrea tavaly is kimagasló eredményeket ért el, ezért Meghívást kapott a Magyar Dinamikus Lövész­sport Szövetség díjkiosztó ünnepségére. Bár az átadót elhalasztották, örül, hogy ekkora elismerésben lehet része.

Lefújták a hátralévő versenyeket

– Keresztesi Zsolt edző vezetésével gőzerővel készültünk a nagyobb versenyekre, de nem tudjuk, hogy mikor rendezik meg azokat. Kifejezetten vártuk a 36 órás felderítő-mesterlövész-taktikai versenyt is, melyet júniusban rendeztek volna meg, de mint sok más, ez is elmarad – jegyezte meg Kemma.hu-nak Kobezda Andrea.

Egyébként a klub versenyzői az Elrabolva 6., illetve a Rambó 7 elnevezésű szituációs versenyen is szerepeltek volna, ahol tíz nappali, illetve tíz éjszakai pálya várna rájuk. Bíznak benne, hogy az egyes elmaradt versenyeket, a kontinensviadalt és a többi megmérettetést is pótolják majd, ám ennek időpontja kérdőjeles.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában