kézilabda EHF-Kupa

2020.02.13. 21:41

Győzelmi mámor a Tatabánya-öltözőben a bravúros döntetlen után

Óriási bravúrt vitt véghez Berlinben a Tatabánya együttese. Sőt, csupán egy karnyújtásnyira volt a szenzációtól. De ne legyünk telhetetlenek, a kétszeres EHF-kupa győztes Füchse elleni pontszerzés – 27-27 lett a vége – már önmagában is fantasztikus.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Grundfos Tatabánya KC

Egy erős, a német bajnokság, illetve az EHF-Kupa meghatározó együttesével, a Füchse Berlinnel csapott össze a Grundfos Tatabánya KC február 13-án Berlinben. Izgalmas és lendületes, feszültségtől nem mentes mérkőzést láthattak a szurkolók. A Kék Tigrisek valami egészen káprázatos első félidőt produkáltak. Bartucz remekelt a kapuban, a védelem jól működött, elől pedig Borzas és Holpert szórta a gólokat.

Bravúros meccsen egy pontot kapott a Grundfos (Fotó: K. Á.)

A berlini Max Schmeling Halléban már a meccs előtt alapozták a hangulatot a tatabányai szurkolók, szítva ezzel a Grundfos harci kedvét.

Kézilabda EHF-Kupa, férfi, csoportkör, 2. forduló

Grundfos Tatabánya KC – Füchse Berlin 27-27 (17-15)

Berlin, Max Schmeling Halle, 8500 néző

vezette: Ben-Dan, Faran (izraeliek)

BERLIN: Ziemer – Struck , Mandalinics , Kopljar , Koch , Munoz

Csere: Müller, Gojun, Lindberg, Simak, Matthes

Edző: Velimir Petkovic

TATABÁNYA: Bartucz – Holpert , Komogorov , Ilyés, Sipos A., Szász A., Hornyák

Csere: Balogh Zs. , Borzas , Davidovics , Ancsin, Dénes

Edző: Vladan Matics

Az eredmény alakulása.4. p.: 2-2, 11. p.: 7-6. 18. p.: 9-10. 21. p.: 12-10. 25. p.: 12-15. 34. p.: 18-18. 40. p.: 23-22. 49. p.: 24-24. 55. p.: 25-26.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 3/2.

A első néhány percben, fej-fej mellett haladt a Grundfos és a Füchse. A berliniek egy rövid időre elhúztak, ám a 24. perc környékén fordított a Tatabánya 14-12-re, ami aztán Borzas találatával már háromgólos különbségre emelkedett. A Tatabánya aztán a félidőben 17-15-ös vezetéssel ment pihenni.

A második félidőben folytatódott a gyors adok-kapok. Az egyértelműen kiélezett harcban felforrt a hangulat. Rövid időn belül Borzas Urost, majd Sipos Adriánt is kiállította a bíró szabálytalanságért.

Az utolsó másfél percben a döntetlenre álló csapatok taktikai megbeszélést tartottak. Néhány másodpercen múlt a Tatabánya pontja. Nehéz szituációban, feszült izgalomban a Tatabányán volt aztán a támadás lehetősége. Azonban a labdát megszerezte a Berlin, és a végső hajrában be akarta verni az utolsó, mindent eldöntő gólt, de Borbély az utolsó másodpercben bravúrosan kivédte azt. Így döntetlen lett a meccs vége, ezzel a Grundfos egy ponttal lett gazdagabb a csoportkörben.

A meccs után a Grundfos öltözőjében fergeteges hangulat uralkodott, ahogy azt a Grundfos Tatabánya KC Facebook-oldalára közzétett videón látható. Matics mester megindítóan beszélt fiaihoz: „Ez a döntetlen nekünk inkább győzelem. Le a kalappal előttetek, büszke vagyok rátok, és köszönöm szépen.”

Matics Vladan a meccs után nyilatkozott a sajtónak.

– Jók voltunk. Le a kalappal az egész csapat teljesítménye előtt. Mindent megtettünk, ami erőnkből futotta a rendkívül erős berlini gárda otthonában. A védekezésünk, a mérkőzés nagy részében remekül működött. Ezen nagyon sok múlott, mert támadásban néha azért akadtak problémáink. – emelte ki a vezetőedző – Ez az egy pont nekünk győzelemmel ér fel. Remélem, ez a bravúr a bajnokságban és a kupában is további lökést ad. Óriási köszönet a szurkolóinknak is, akik ennyien elkísértek minket, és ennyire lelkesen biztattak.– zárta szavait Matics Vladan.

A Grundfos pár napja is bravúros hajrát csinált végig, hiszen a La Rioja ellen az utolsó tiz másodpercben lőtte be Sipos Adrián a győztes gólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában