cselgáncs

2020.01.05. 06:25

Kevesebb mint 1 perc alatt lett magyar bajnok a leányvári cselgáncsozó

A Leányvári SE cselgáncsozója, Tandi Rebeka átgázolt a magyar bajnokság mezőnyén és kevesebb mint 1 percet töltve a tatamin lett a mezőny legjobbja.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A közelmúltban is több versenyen vettek részt a Leányvár SE dzsúdósai, akik újabb szép eredményekkel öregbítették egyesületük hírnevét.

Mórahalmon rendezték a diák „C” magyar bajnokságot, ahol a leányváriak sportolója, Tandi Rebeka kiemelkedő teljesítményt nyújtva, ellenállhatatlanul gázolt át a mezőnyön. Rebeka három mérkőzést vívott a 45 kg-osok mezőnyében és mindhármat ipponnal nyerte. Sorrendben 25, 9, illetve 8 másodpercet töltött a tatamin, vagyis összesen 42 másodperc kellett neki a bajnoki cím megszerzéséhez.

Egy perc sem kellett Rebekának a bajnoki címhez (Fotó: Beküldött)

Siklóson rendezték a serdülő országos bajnokságot, ahol két versenyző képviselte a klubot. Érmet ugyan nem sikerült nyerniük, de a 36 kg-osok között induló Csizmadia Szilvia negyedik és a 63 kg-osok között versenyző Veres Nikolett hetedik helyezése is elismerésre méltó. A leányváriak részt vettek a fővárosban, az UTE csarnokában megtartott junior női országos csapatbajnokságon is.

Első mérkőzésükön győztek a Körös Judo ellen, majd a Cegléd és a Szatymaz ellen veszítettek, így végül az ötödik helyen végeztek. A csapat tagjai voltak Veres Kinga (44 kg), Bócsa Lotti (48 kg), Tandi Alexa (70 kg), Tandi Zsanett (78 kg), valamint az Ippon Judo Tatabánya SE-től kölcsönkapott Kardos Tímea (52 kg), a Tatabányai Judo Club versenyzője, Maszlavér Eszter (63 kg), illetve a korábban leányvári színekben versenyző, jelenleg a Győri AC-t erősítő Farkas Szilvia (78 kg). Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Vezér Teofil, Pfluger Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában