bakancsosok

2019.12.08. 19:59

Több mint 2500-an járták a hódító túrák útvonalait

A megyei önkormányzat, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program megyei identitás erősítését célzó pályázatának köszönhetően, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezésében lezajlott a Megyejáró Hódító Túra sorozat, amely kilenc állomáson várta a túrát kedvelőket.

Petrik J.

Hódító túrák

Forrás: KEMÖH

A rendezvénysorozatot lezáró tájékoztató elején Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei identitás szakmai vezetője üdvözölte a kilenc állomást jelentő települések képviselőit, akiknek köszönetet mondott a közreműködésükért és a szervezésért. Ezt követően Popovics György, a közgyűlés elnöke és Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke mutatták a „hódító túrát”. A túrák állomásai a következők voltak: Lábatlan, Bajnán, Nagyigmánd, Dorog, Baj, Kesztölc, Sárisáp és Súr. A „végállomást” pedig novemberben Tatabánya jelentette.

Popovics György elmondta, a túrákkal az volt a céljuk, hogy egy olyan kilenc alkalmas sorozatot valósítsanak meg, amelynek során a résztvevők felfedezhetik szűkebb hazánk természeti és épített értékeit, megismerhetik távolabbi környezetük hagyományait és különlegességeit.

Szekér Zoltántól megtudtuk: állomásonként a rövidebb út 6,5, a hosszabb 18 kilométeres volt. A kilenc állomáson megyénk 50 településéről 2411 túrázó vett részt, ezen felül további nyolc megyéből, illetve külföldről is érkezett mintegy 149 résztvevő.

További részletek a 24 Óra december 9-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában