cselgáncs

2019.11.27. 09:34

Leányvári cselgáncsozó zsebelte be a magyar bajnoki címet

A Kecskeméten megrendezett korosztályos magyar bajnokságban a Leányvár SE tehetségei is részt vettek, akik közül Tandi Alex bajnoki címet szerzett.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A közelmúltban Kecskeméten rendezték a diák „A” korosztályos magyar bajnokságot, ahol a szokásoknak megfelelően a Leányvár SE is képviseltette magát. A 2007-es születésű leányvári dzsúdósok nem is okoztak csalódást, hiszen mindhárman helyezettként végeztek, ketten pedig dobogóra is állhattak a verseny végeztével.

Az 50 kg-os súlycsoportban induló Legény Glória és a +56 kg-os kategóriában versenyző Veres Nikolett egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a 35 kg-os Csizmadia Szilvia az ötödik helyezést szerezte meg. Ezt követően a Pápán rendezett másod­osztályú magyar felnőttbajnokságon indultak a Leányvár SE sportolói, akik kiváló versenyzéssel remek eredményeket értek el.

A legjobban a 63 kg-os Tandi Alexa teljesített, aki magyar bajnoki címet szerzett súlycsoportjában, míg Veres Kinga a 48 kg-osok között második, Vadas Dániel a 90 kg-osok között harmadik helyezést ért el.

Végül ugyan nem került dobogóra, de helyezett lett Szlovák Csaba (+100 kg, 5. helyezés), valamint Klányi Erik (90 kg, 7. helyezés) és a még csak ifjúsági korosztályú Veres Attila (73 kg, ugyancsak 7. helyezés). Ezzel a szerepléssel a leányvári csapat összesen 80 pontot gyűjtött Pápán, amellyel az ötödik helyet szerezte meg a 38 induló egyesület pontversenyében összesítésben. Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Vezér Teofil, Pfluger Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában