elismerés

2019.10.25. 07:00

Esztergom Sportjáért-díjat kapott két kitűnő sportemberünk

Mármarosi Győző és Érdy Gábor vehette át az önkormányzat Esztergom Sportjáért-díját idén az Esztergomi Félmaraton eredményhirdetésén a közelmúltban.

Walczer Patrik

Mármarosi Győző és Érdy Gábor

Forrás: beküldött

Érdy Gábor a város atlétikai és futóéletében végzett kimagasló tevékenységéért vehette át a Korányi-díjat. Az 52 esztendős sportember a Hell József Károly Szakközépiskolában érettségizett, és itt, középiskolásként kezdett atletizálni, sprinterszámokban versenyzett. Rendszeresen részt vett rövidebb és hosszabb távú versenyeken, félmaratonokon, maratonokon, váltócsapat tagjaként a Bécs–Budapest Szupermaratonon több alkalommal is.

Mármarosi Győző és Érdy Gábor (Fotó: beküldött)

Az általa vezetett egyesület tagjai között remekül megférnek egymás mellett az abszolút kezdők, az újrakezdők, de az ultrafutók is, mint például Maráz Zsuzsanna háromszoros spartathlonos, aki az első maratonját Érdy Gábor edzésterve alapján teljesítette.

Mármarosi Győző 77 éves, Balassagyarmaton született, 9 éves korától él Esztergomban. 1957-ben lépett be az evezősklubba, ahol Lapos László szárnyai alatt ismerkedett meg az evezéssel. Pályafutása során folyamatosan dobogós helyeken ért célba az egypár- és kétpárevezős versenyeken.

1965-ben Gyöngyös Antallal karöltve felvállalták az evezősszakosztály vezetését. 1968-tól készíti fel a versenyzőket, élménybeszámolók tartásával is. 1985-ben letették az új állandó Csónakház alapkövét. 1990. március 16-án Mármarosi Győzőnek köszönhető a beköltözés és az, hogy az evezősök újra vízre szállhattak. 1993-ban megalapítója a Komárom-Esztergom Megyei Evezős Szövetségnek, melynek jelenleg is elnökhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában