örökség

2019.08.23. 16:42

Utánpótlás focitornával emlékeztek Czibor Zoltánra Komáromban

Nemzetközi utánpótlás labdarúgótornával emlékeztek meg Czibor Zoltán születésnapjáról pénteken a róla elnevezett sporttelepen.

N. T.

Nemzetközi utánpótlás labdarúgótornával emlékeztek meg Czibor Zoltán születésnapjáról pénteken a róla elnevezett sporttelepen.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Czibor Zoltán születésének 90. évfordulóján csaknem 70 csapat vett részt, főként hazai, de határon túli – erdélyi és felvidéki – klubok együttesei is. Vörösházi Tibor főszervező a megnyitón elmondta, hogy a Czibor emlékév egyik kiemelt eseménye a torna, amelynek nem titkolt célja, hogy minél több fiatal megismerje az Aranycsapat balszélsőjének életét és a pályafutása során elért eredményeit.

Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte, hogy Komárom méltón emlékezik meg a legendás futballistáról, egyebek közt szobrot állítanak neki, konferenciát tartanak tiszteletére és jövő pénteken, egy nagyszerű musicalen ismerhetik meg a labdarúgó életét. Az eseményt megtisztelte jelenlétével ifjabb Buzánszky Jenő, valamint Bozsik Péter is, az Aranycsapat legendás labdarúgóinak gyermekei is.

A megnyitó után a jelenlévő csapatok tagjai és a vendégek közösen koszorúzták meg Czibor Zoltán emlékhelyét. A szervezők bíznak abban, hogy a fiatal labdarúgók élményekkel és értékekkel tértek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában