strandröplabda

2019.07.11. 07:04

Tatán harmadszor nyert a Lutter-Szombathelyi páros

A hétvégén Tatán, az Építők parkjában rendezték az idei magyar strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját. A háromnapos, remek időben és szépszámú nézőközönség előtt megrendezett fordulót négy pályán bonyolították le a pénteki selejtezőktől a vasárnapi finálékig.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Tatán rendezett bajnoki fordulóban a hölgyeknél és a férfiaknál is 28 pár indult, az U16-osok küzdelmeiben pedig 24-24 duó képviselte a két nemet. A hölgyeknél nem született meglepetés, hiszen az első két, Csepelen, illetve Siófokon megrendezett fordulóhoz hasonlóan ismét a RÖAK Kaposvár párosa, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra bizonyult a legjobbnak.

Lutter és Szombathelyi a harmadik fordulóra is jól felkészült, és előbb a selejtezőből érkező Kincses, Schmidt, majd a Czene, Hajós, a harmadik körben pedig a Dénesi, Tóth duót múlta felül egyaránt 2:0-ra. A vasárnap reggeli elődöntőben a jó erőkből álló Győri, Harmat egység a második szett végén megtréfálta a kaposvári lányokat (ez volt Lutterék első elveszített játszmája az idei bajnokságban), de a 2:1 arányú diadal így sem forgott veszélyben. A döntőben napjaink második számú hazai párosa, Szabó Dorottya és Háfra Dominika várt Lutterékre, és a címvédő stabil, összeszedett játékkal előbb 21:11-re nyerte az első játszmát, majd végig vezetve, 21:19-re a másodikat. A RÖAK-lányok eddigi mérlege így három torna és három győzelem. A bronzérem a Győri Panna, Harmath Borbála duóé lett.

A férfiaknál már szombaton eldőlt, hogy nem lesz Strandröplabdázásért SE-házidöntő, hiszen kiesett a Csepelen nyerő Oláh Botond, Stréli Bence kettős. Aztán egy pontra álltunk attól, hogy tisztán Pénzügyőr SE-s legyen a finálé, Rozgonyi Bálint és Soós Izsák ugyanis a döntő szettben 14:13-ra vezetett Hajós Artúr és Benkő Balázs ellen. Csakhogy hiába tűnt úgy, hogy Rozgonyiék nyernek, a játékvezető rossz érintés miatt az ellenfélnek adta a pontot, ez pedig megviselte a PSE-seket, így Hajósék jutottak a döntőbe.

S ha már bejutottak, meg is nyerték. Hajós eddig mindkét ob-fordulóban fináléba jutott, ám – különböző párokkal – mindig alulmaradt.

Ezúttal azonban megszerezte az első közös győzelmet Benkővel. Pedig a rutinos Takács Gergő, Vincent Lacombe egység nem adta olcsón a bőrét, jó szervákkal és remek blokkokkal késztették nagy csatára a fiatalokat. Hajós Artúr a második felvonásban önfeláldozóan mentett, s bár a pont az övék lett, 14:12-es vezetéskor ápolásra szorult, mert felszakadt a térde. A kis sérülés nem zökkentette ki őket, a negyedik meccslab­dát – Takácséknál közben három szettlabda maradt ki – értékesítve győztek (21:19, 26:24). A harmadik helyen Rozgonyi és Soós párosa végzett.

Ugyancsak Tata adott otthont az U16-os országos bajnokságnak, a lányoknál a Gubik Hanna-Puskás Sára (Beach Sport Kft.), a fiúknál a Tari Bence-Veress Ákos (Strandröplabdázásért SE) páros diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában