verseny

2019.07.15. 13:54

Az esztergomi sportlövők szakácsként is leszerelnék a rosszfiúkat

Különböző szituációs gyakorlatokat kellett megoldaniuk a lövészeknek Jászfelsőszentgyörgyön.

W. P.

Különböző szituációs gyakorlatokat kellett megoldaniuk a lövészeknek Jászfelsőszentgyörgyön.

Forrás: Beküldött fotó

A jászfelsőszentgyörgyi lőtéren rendezte meg a BEL SE az IDPA BiBii Summer Summing elnevezésű versenyét, amelyen az Esztergomi Spartacus Sportlövő Klub lövészei képviselték Komárom-Esztergom megyét. Mint minden hasonló megmérettetésen, ezúttal is egy pörgős, változatos pályákkal fűszerezett versenyt kellett teljesíteniük az indulóknak, akiknek eltérő szituációkban kellett tanúbizonyságot tenniük felkészültségükről.

A szituációk sorát egy vadőrös feladvány nyitotta, amelyben a történet szerint egy feldühödött vaddisznókonda támadott a versenyzőkre, akiknek a golyós vadászpuska híján csak egy maroklőfegyver állt a rendelkezésükre. A következő pálya Budapest egyik legrosszabb hírű utcájában játszódott, ahol két kéregető szólította le az embereket. A kéregetők a cigaretta mellett a járókelők értékeikre is pályáztak, ezért rátámadtak a lövészekre. A szituáció szerint a rokonok is megérkeztek, így többszörös túlerővel szemben kellett érvényesülniük a versenyzőknek.

A sportolóknak a következő pályán egy szakács helyzetébe kellett képzelniük magukat: a békés délutánon fegyveresek léptek be az étterembe, majd a vendégek és a kollégák érdekében a fiókból előkapott pisztollyal kellett rendet teremteniük. Az utolsó két történetben a buszmegállóban várva késes, valamint a családot fenyegető fegyveres támadókkal szemben kellett megvédeniük magukat.

Bár a meleg rendkívül megnehezítette a versenyzők dolgát, ennek ellenére kiváló hangulatban telt a megmérettetés. Az esztergomi csapat is szép eredményeket ért el. Kobezda Andrea az SSP Lady kategóriában második lett, míg a férfiaknál Magyarfalvi Norman a tizenhetedik, Vén Zsolt a huszonkettedik, Peller Balázs pedig a huszonnyolcadik helyet szerezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában